- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο κάτοχος τεσσάρων grand slam Τζιμ Κούριερ για τους γονείς Τσιτσιπά: Του κάνουν κακό και τον πληγώνουν
«Η οικογένειά του, έχει επενδύσει τόσο πολύ στην επιτυχία του» ανέφερε ο αμερικανός σχολιαστής πια
Κούριερ για τους γονείς Τσιτσιπά: «Θέλουν να πάει καλά αλλά δεν τον βοηθούν, τον πληγώνουν»
Ο Αμερικανός τενίστας που έφτασε το 1992 στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει κερδίσει 4 Grand Slam προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και σημείωσε ότι ο πατέρας Απόστολος (είναι και προπονητής του) και η μητέρα Τζούλια δεν βοηθούν αλλά πληγώνουν εν τέλει τον Στέφανο Τσιτσιπά.
Η τοποθέτηση του Τζιμ Κούριερ
«Νιώθω μια συναισθηματική ταύτιση για τον Στέφανο. Τα πράγματα που είναι εκτός ελέγχου του τον επηρεάζουν. Η οικογένειά του, έχει επενδύσει τόσο πολύ στην επιτυχία του. Θέλουν τόσα πολλά για αυτόν, θέλουν να τον βοηθήσουν, αλλά απλώς τον πληγώνουν και αυτό επηρεάζει τις πιθανότητές του να παίξει καλό τένις. Είδατε πώς έχασε το γκέιμ που είχε το σερβίς, με δύο διπλά λάθη στο τρίτο σετ. Χάθηκε στο ματς όταν οι γονείς του άρχισαν να αλληλοσπαράσσονται. Νιώθω το παιδί. Επειδή ο Στεφ μού φαίνεται καλός τύπος και έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θέλει τη συμβουλή από την ομάδα του, του τη δίνουν όμως.
Φαίνεται ότι χρειάζονται μια συνεδρία θεραπείας για να τα καταλάβουν όλα. Γιατί όλοι θέλουν το ίδιο. Θέλουν το παιδί τους να τα πάει καλά, φυσικά και το κάνουν, αλλά απλά δεν λειτουργεί. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση τον πληγώνει περισσότερο παρά τον βοηθά».
Ποιος είναι ο Τζιμ Κούριερ
Ο αμερικανός έγινε επαγγελματίας το 1988 και έφτασε στον πρώτο του Grand Slam τίτλο το 1991 στο Γαλλικό Όπεν όπου κέρδισε τον κολλητό του Αντρέ Αγκάσι. Το 1992 ήταν πολύ πιο σημαντική χρονιά για τον δεξιόχειρα Κούριερ αφού κατέκτησε το Australian Open και αμέσως μετά, σήκωσε εκ νέου στον Παριζιάνικο ουρανό το τρόπαιο του Γαλλικού Όπεν για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Το 1993 ο Κούριερ κατέγραψε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του με 25 συνεχόμενες νίκες και επικράτηση στο Αυστραλιανό Όπεν. Επίσης, τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, έγινε ο δέκατος παίκτης που έπιασε την 1η θέση στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης, από τότε που εφαρμόστηκε το νέο σύστημα κατάταξης των παικτών (1973), ενώ ήταν και ο πρώτος αμερικανός μετά τον John McEnroe. Την ίδια σεζόν τερμάτισε ως νούμερο 1 του ταμπλό και κέρδισε με την εθνική ομάδα της χώρας του το Davis Cup.
Ο Κούριερ μπήκε στο Hall Of Fame του τένις το 2005, ενώ το τένις δεν το παράτησε ποτέ. Μετά την απόσυρσή του απ’τους επαγγελματικούς αγώνες ο συνεργάστηκε με μεγάλα αυστραλιανά και αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ως αναλυτής και παρουσιαστής. Έχει ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες στον χώρο του αθλήματος που αγάπησε και έχει ιδρύσει μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που δίνει στήριγμα και κίνητρο σε παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το τένις στο St. Petersburg της Florida των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ουρουγουανός αστέρας έγινε κάτοχος της μπάλας και εκμεταλλεύτηκε τα λίγα μέτρα που του άφησαν οι αμυντικοί της «Ένωσης»
Έχασε στις καθυστερήσεις στο μεγάλο ματς του Champions League
Στην έδρα της Σομπατέλι, η Ένωση βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε και άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων
Πανζουρλισμός στις κερκίδες
Αήττητοι οι ερυθρόλευκοι μετά από 4 αγωνιστικές
10 βαθμούς έχει ο Ολυμπιακός μετά από 4 αγωνιστικές στο Europa League
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Χεσούς ντε Μιγκέλ εξέφρασε ο τερματοφύλακας
Η ενημέρωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Ποια θα είναι η επόμενη αντίπαλος
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο την βουλγαρική ομάδα
Τα κανάλια και οι ώρες των αγώνων
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Σημειώθηκαν συνολικά 26 τέρματα στις 9 αναμετρήσεις
Πλούσιο θέαμα, πολλά γκολ και σημαντικά αποτελέσματα
Ασύλληπτο παιχνίδι έγινε στη Θεσσαλονίκη για την 6η αγωνιστική των ομίλων του EuroCup
Με ανάρτησή του στο Instagram γνωστοποίησε την απόφασή του να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2026
Ο Special One μίλησε για την αγωνιστική κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει ΑΕΚ
Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ για την αυριανή σπουδαία αναμέτρηση
Η αποστολή του Μουρίνιο για την αυριανή ιστορική αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.