Αθλητισμος

Ο αρχηγός της Φέγενορντ αρνήθηκε να βάλει περιβραχιόνιο για τους ΛΟΑΤΚΙ

Τι ανέφερε στη δήλωσή του ο Ορκούν Κοκτσού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΛΟΑΤΚΙ
Ο αρχηγός της Φέγενορντ © ΕPA Pool

ΛΟΑΤΚΙ: Ο αρχηγός της Φέγενορντ δεν έβαλε το ουράνιο τόξο

H Φέγενορντ αντιμετώπισε την Κυριακή (16/10) εκτός έδρας την Άλκμααρ σε ένα σημαντικό παιχνίδι για το ολλανδικό πρωτάθλημα και ο αρχηγός της, Ορκούν Κοκτσού, αρνήθηκε να φορέσει περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο, στο πλαίσιο καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη της κοινότητας LGBTQ+.

Ο 21χρονος Τούρκος αρχηγός της Φέγενορντ αποφάσισε να επιμείνει στην απόφασή του, καθώς -όπως είπε- δεν νιώθει άνετα στο να κάνει κάτι τέτοιο.

«Αποφάσισα να μην φορέσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού με το ουράνιο τόξο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να τονίσω ότι τους σέβομαι όλους ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής ή προτίμησης. Πιστεύω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει ή νιώθει. Κατανοώ πλήρως τη σημασία αυτής της δράσης, αλλά λόγω των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων, δεν αισθάνομαι το κατάλληλο άτομο για να την υποστηρίξω. Γι’ αυτό δεν νιώθω άνετα φορώντας αυτό το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι είναι απογοητευμένοι με αυτό. Δεν είναι απολύτως αυτή η πρόθεσή μου, αν και συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην καταφέρω αμέσως να αφαιρέσω αυτό το συναίσθημα με αυτά τα λόγια. Ελπίζω όμως ότι η επιλογή μου για θρησκευτικούς λόγους θα γίνει επίσης σεβαστή».

Έτσι στο παιχνίδι της Κυριακής ο Αυστριακός Γκέρνοτ Τράουνερ, ο οποίος είναι δεύτερος αρχηγός της ομάδας. Σε σχετική ερώτηση ο ποδοσφαιριστής είχε -μεταξύ άλλων- εξηγήσει: «Θεωρώ πως είναι σημαντικό να εστιάσουμε στο ότι σέβομαι κάθε φυλή και κάθε κοινότητα και πιστεύω πως ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ