Αθλητισμος

Θύελλα στη Γαλλία από ένα αστείο του προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν και τα γέλια του Εμπαπέ

Η πτήση με ιδιωτικό τζετ - Γιατί ενόχλησε το «γιοτ της άμμου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κριστόφ Γκαλτιέ
Ο Κριστόφ Γκαλτιέ © EPA

Παρί Σεν Ζερμέν: Οι δηλώσεις του προπονητή της που χλεύασε την σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία. Τα ιδιωτικά τζετ και το γιοτ της άμμου

Η Παρί Σεν Ζερμέν δέχτηκε κριτική μετά από το αστείο που έκανε ο προπονητής της σχετικά με τη χρήση ιδιωτικού αεροπλάνου από την ομάδα για ένα σύντομο ταξίδι. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ και ο Κιλιάν Εμπαπέ ρωτήθηκαν για το πρόσφατο ταξίδι των πρωταθλητών Γαλλίας με τζετ στη δυτική πόλη Ναντ.

Ο Εμπαπέ γέλασε - και ο Γκαλτιέ είπε ότι ο σύλλογος εξετάζει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει με γιοτ άμμου. Όλα ξεκίνησαν όταν ρωτήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα σχετικά με το ζήτημα. Τότε, ο Γκαλτιέ και ο Εμπαπέ κοίταξαν ο ένας τον άλλον και ο επιθετικός ξέσπασε σε γέλια.

Στη συνέχεια, ο Γκαλτιέ απάντησε: «Ο Εμπαπέ δεν είναι ο μόνος που γελάει. Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η ερώτηση» και πρόσθεσε:

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, σήμερα το πρωί μιλήσαμε γι' αυτό με την εταιρεία που οργανώνει τα ταξίδια μας και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ταξιδέψουμε με γιοτ άμμου».

Το παιχνίδι ήταν το Σάββατο, αλλά η διαμάχη ξεκίνησε την Κυριακή, όταν ένας ανώτερος υπάλληλος της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF έγραψε στο Twitter: «Το Παρίσι-Νάντη είναι λιγότερο από δύο ώρες με το TGV».

«Ανανεώνω την πρότασή μου για μια προσφορά TGV προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές σας, για το κοινό μας συμφέρον: ασφάλεια, ταχύτητα, υπηρεσίες και οικολογική κινητικότητα».

Πολιτικές διαστάσεις στις δηλώσεις Γκαλτιέ

Το βίντεο με τα σχόλιά τους έγινε αμέσως viral, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιβαλλοντολόγους και υπουργούς.

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo έγραψε στο Twitter: «Μιλάτε σοβαρά, απαντάτε με αυτόν τον τρόπο; Ξυπνήστε παιδιά!!!»

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra πρόσθεσε: «Έχουμε συνηθίσει σε πιο σχετικές και υπεύθυνες αντιδράσεις από αυτή - μήπως πρέπει να συζητήσουμε;».

Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε την Τρίτη στην τηλεόραση BFM: «Αγαπώ τον Εμπαπέ, όλοι μπορούμε να γελάσουμε την πιο ακατάλληλη στιγμή και ήταν πραγματικά η πιο ακατάλληλη στιγμή. Αλλά όλοι πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη μας την κλιματική αλλαγή».

Πρόσθεσε ότι η ειρωνεία του Γκαλτιέ ήταν «εκτός τόπου και χρόνου». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την PSG.

Η χρήση ιδιωτικών τζετ έχει γίνει μεγάλο θέμα τόσο στη Γαλλία όσο και σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επικρίνουν συχνά τη χρήση τους εν μέσω μιας σειράς καύσωνα, ξηρασιών και πλημμυρών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ