Wimbledon: Τζόκοβιτς-Κύργιος 3-1 (4-6, 6-3, 6-4, 7-6): Ο Σέρβος κατέκτησε το τρόπαιο στο Λονδίνο.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το στέμμα του στο Wimbledon του Λονδίνου, επικρατώντας με 3-1 σετ του Νικ Κύργιου (4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3) στο μεγάλο τελικό. Ο Σέρβος έφτασε αισίως τα 7 τρόπαια στην βρετανική πρωτεύουσα (ισοφάρισε τους Ρένσοου και Σάμπρας), τα 4 εκ των οποίων διαδοχικά (2018, 2019, 2020 τα προηγούμενα) και συνολικά τους 21 Grand Slam τίτλους, έναν λιγότερο από τον Ράφα Ναδάλ κι έναν περισσότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ.
Μια χρονιά που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Σέρβο, νο1 του ταμπλό, λόγω της γνωστής περιπέτειάς του στην Αυστραλία, συνεχίστηκε με τον αποκλεισμό του στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός από τον Ράφαελ Ναδάλ, ωστόσο, στο αγαπημένο του Λονδίνο, ο «Νολε» απέδειξε ότι έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό κι έφτασε πέρα για πέρα δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου στην 32η παρουσία του σε τελικό Grand Slam (είναι ο μοναδικός που το έχει καταφέρει)!
Ο 35χρονος με τη σημερινή του νίκη (28η σερί στο Γουίμπλεντον) έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας (Μποργκ, Σάμπρας και Φέντερερ οι άλλοι τρεις) που έχουν σηκώσει την «κούπα» στο Centre Court του All England Club τέσσερις συνεχόμενες φορές στην Open Era.
Wimbledon: Τζόκοβιτς-Κύργιος 3-1: Το ματς
Απέναντι στον «πρωτάρη» σε τελικό Grand Slam, Νικ Κύργιο, ο Τζόκοβιτς επανέλαβε ότι έκανε στον προημιτελικό και στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ 0-1 (έχανε 0-2 από τον Σίνερ και 0-1 από τον Νόρι), αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να «πατήσει το γκάζι» και να πάρει τα τρία επόμενα πανηγυρίζοντας δικαιολογημένα στο φινάλε μπροστά στο βρετανικό κοινό που τον αποθέωνε.
Κάνοντας μπρέικ στο πέμπτο game του πρώτου σετ και σερβίροντας άψογα στη συνέχεια ο Ελληνοαυστραλός προηγήθηκε με 1-0 (6-4). Ο Τζόκοβιτς δεν το έβαλε κάτω, πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι έφτασε εύκολα στο 1-1 με 6-3.
Djokovic Mode: Engaged@DjokerNole wins the 2nd set 6-3, his first-ever set won vs Kyrgios #Wimbledon pic.twitter.com/EUREqlKLVX
— Tennis TV (@TennisTV) July 10, 2022
Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη, με τους δύο φιναλίστ να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» μέχρι το 8ο game (4-4). Στο 9ο κι ενώ ο Κύργιος είχε το σερβίς και προηγήθηκε 40-0, ο «Νολε» δεν τα παράτησε, ισοφάρισε 40-40 κι εκμεταλλευόμενος τον εκνευρισμό του Κύργιου με το box του κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του ομογενή τενίστα και να προηγηθεί με 5-4. Ακολούθως υπερασπίστηκε το δικό κι έφτασε στο 6-4 και στο 2-1.
Το ψυχολογικό πλεονέκτημα του Κύργιου, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν είχε ηττηθεί από τον Τζόκοβιτς (μετρούσε δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις) δεν έπαιξε τελικά κανένα ρόλο στην έκβαση του αγώνα, ούτε επηρέασε τον Τζόκοβιτς.
Παρότι χρειάστηκε το τάι μπρέικ στο 4ο σετ για να «λυγίσει» τον Κύργιο, ο Σέρβος προηγήθηκε με 6-1 και έκλεισε με 7-3 (7-6) τον αγώνα.
☝️ set away@DjokerNole takes the third 6-4 and leads two sets to one.#Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/ZmWiSUFaYl
— Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς
Δείτε στους πόσους βαθμούς κρίθηκε πέρυσι η είσοδος στην 24άδα της League Phase του Champions League.
Νίκη κομβικής σημασίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League
Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε 21 πόντους με 5/9 τρίποντα
Αντιμέτωπες δύο από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο
Κορυφαίος ο Σάσα Βεζένκοφ με 28 πόντους
Με αφορμή τις φωτογραφίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Την πρώτη νίκη του στη Μελβούρνη μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε ο Έλληνας τενίστας
Στο μεταξύ και ο επίσημος λογαριασμός της Premier League αποθέωσε τον διεθνή επιθετικό στα social media
Το ανάποδο ψαλίδι του Έλληνα φορ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Στις 22:00 η αναμέτρηση
Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη έκανε ο Έλληνας αστέρας
Κορυφαίος ο Έλληνας αστέρας κόντρα στους Χοκς
Χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του
Ένα χαλαρό, σχεδόν κινηματογραφικό στιγμιότυπο έκλεψε για λίγο τα φώτα στο Australian Open
Ο Greek Freak πρώτευσε στην ψηφοφορία των φιλάθλων
Πότε είναι το μεγάλο παιχνίδι
Η Εθνική Ελλάδας πόλο επικράτησε με 15-13 της Ιταλίας στο μεγάλο ντέρμπι του ΣΤ’ ομίλου
H Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ανάρτησε μία φωτογραφία με τον γιο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.