Αθλητισμος

Μεσογειακοί Αγώνες: Χρυσός ο Βαζαίος, ασημένια η Ντουντουνάκη, χρυσός ο Μάρκος

Τρία ακόμη μετάλλια για Έλληνες αθλητές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσογειακοί Αγώνες 2022: Η Άννα Ντουντουνάκη εν ώρα αγώνα
Μεσογειακοί Αγώνες 2022 - Η Άννα Ντουντουνάκη © EPA / VALDRIN XHEMAJ

Μεσογειακοί αγώνες 2022: Μετάλλια για Ανδρέα Βαζαίο, Άννα Ντουντουνάκη και Δημήτρη Μάρκο - Ο χρόνος και η θέση στην κατάταξη

Τρία μετάλλια κατέκτησαν σήμερα (3/7) οι Έλληνες αθλητές στους Μεσογειακούς Αγώνες 2022 του Οράν. Ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε το χρυσό στα 200 μ. μικτή, η Άννα Ντουντουνάκη γυρίζει ασημένια στην Ελλάδα στα 50 μ. ύπτιο και ο Δημήτρης Μάρκος κατέκτησε το χρυσό στα 400 μ. ελεύθερο. 

Μεσογειακοί Αγώνες 2022: Χρυσός ο Βαζαίος στα 200μ μικτή

Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, αυτή τη φορά από τον Ανδρέα Βαζαίο. Ο αθλητής του ΟΦ Νέας Ιωνίας πήρε την πρώτη θέση στα 200μ. μικτή ατομική με 1:58.83, από κοινού με τον Αλγερινό Τζαουάντ Σιούντ, που σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Ο 28χρονος κολυμβητής σημείωσε μάλιστα την καλύτερη φετινή του επίδοση, δημιουργώντας προσδοκίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ακολουθεί.

 

Μεσογειακοί Αγώνες 2022: Ασημένιο στα 50μ. ύπτιο η Άννα Ντουντουνάκη

Ακόμη και σε ένα αγώνισμα στο οποίο έχει κάνει λιγοστές κούρσες στην καριέρα της, η Αννα Ντουντουνάκη απέδειξε γιατί θεωρείται η καλύτερη σύγχρονη Ελληνίδα κολυμβήτρια.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης των 100μ. πεταλούδα «έπεσε» στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν στα 50μ. ύπτιο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 28.68, χάνοντας για λίγο το χρυσό από τη Σέρβα Νίνα Στανισάβλιεβιτς (28.59). Μάλιστα, ο χρόνος της Χανιώτισσας κολυμβήτριας τη φέρνει στο Νο 2 όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω μόνο από την κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ, Νόρα Δράκου. Είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ντουντουνάκη στο Οράν, μετά το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα, κι ενώ έχει ακόμη μπροστά της το καλό της αγώνισμα, τα 100μ. πεταλούδα.

Μεσογειακοί Αγώνες 2022: Χρυσός στα 400 μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος

Πολύ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μάρκος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο των 400μ. ελεύθερο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Ο 21χρονος Ελληνας κολυμβητής πήρε την πρώτη θέση στον τελικό με χρόνο 3:48.72, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και πλησιάζει σε απόσταση «αναπνοής» το πανελλήνιο ρεκόρ του Κώστα Εγγλεζάκη (3:48.59 από το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Ο Μάρκος άφησε πίσω του τον Γάλλο Γιορίς Λεβί Μπουσό, που τερμάτισε σε 3:49.45, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ιταλός Λούκα Ντι Τούλιο με 3:50.11.


 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ