Αθλητισμος

Σβιτόλινα: Στον ουκρανικό στρατό τα χρήματα από το Monterrey Open

Η Ουκρανή Γιαστρέμσκα έφυγε από τα καταφύγια και έδωσε «τον αγώνα της ζωής της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ουκρανή τενίστρια, Ελίνα Σβιτόλινα
Η Ουκρανή τενίστρια, Ελίνα Σβιτόλινα © EPA / Miguel Sierra

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελίνα Σβιλότινα δίνει τα χρήματα από το OPEN στον ουκρανικό στρατό - Η ιστορία διαφυγής της Νταϊάνα Γιατρέμσκα.

Η Ουκρανή τενίστρια, Ελίνα Σβιτολίνα, το Νο. 15 του κόσμου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δωρίσει όλα τα χρήματα που θα λάβει από το Monterrey Open στον ουκρανικό στρατό, δηλώνοντας έτσι και έμπρακτα τη στήριξή της προς την Ουκρανία, που μετρά την έβδομη ημέρα από τη ρωσική εισβολή

«Όλα τα χρηματικά έπαθλα που πρόκειται να κερδίσω εδώ θα πάνε στον ουκρανικό στρατό. Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν για την υποστήριξή σας. Γενικά, ήμουν απλά συγκεντρωμένη. Ήμουν σε μια αποστολή για τη χώρα μου», δήλωσε μετά τη νίκη της επί της Ποτάποβα η Ουκρανή τενίστρια. 

Η Σβιτόλινα φορώντας εμφάνιση στα χρώματα της Ουκρανίας, νίκησε σήμερα τη Ρωσίδα Αναστάσια Ποτάποβα, η οποία δεν αγωνίστηκε στη διοργάνωση με τη σημαία της χώρας της, μετά τις νέες κυρώσεις από τη Διενθή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. 

Άλλωστε η Σβιτόλινα είχε δηλώσει ότι δεν θα αγωνιζόταν στο WTA Tour με παίκτες από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία που αγωνίζονταν υπό τις αντίστοιχες σημαίες τους μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια του OPEN, η Σβιτόλινα θα αντιμετωπίσει τη Βουλγάρα προκριματική Βικτόρια Τόμοβα στον δεύτερο γύρο. «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κάθε φορά που παίζω εδώ και ειδικά σήμερα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας για μένα και στιγμή. Είμαι λυπημένη, αλλά είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ και παίζω τένις». 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γιαστρέμσκα πριν έφτασε στο OPEN μετά από δύο νύχτες σε καταφύγιο

Στο OPEN της Λυών, η συνάδελφός της από την Ουκρανία τενίστρια, Νταϊάνα Γιαστρέμσκα κέρδισε τη Ρουμάνα, Άννα Μπόντγαν με 3-6 7-6 7-6 σε αυτό που αποκάλεσε «τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής μου».

Η 21χρονη έφυγε από την Ουκρανία με βάρκα την περασμένη εβδομάδα αφού πέρασε δύο νύχτες καταφύγιο σε υπόγειο πάρκινγκ με τη μικρότερη αδερφή της. Η Γιαστρέμσκα ταξίδεψε στη Ρουμανία και στη συνέχεια στη Λυών. «Είμαι χαρούμενη που κέρδισα για τη χώρα μου, αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ λυπημένη. Η καρδιά μου μένει σπίτι και το μυαλό μου παλεύει εδώ, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βρω τη συγκέντρωση, να βρω την ισορροπία. Αυτή η νίκη, σε σύγκριση με αυτό που συμβαίνει στη χώρα μου, δεν είναι τίποτα, αλλά είμαι χαρούμενη. Τουλάχιστον, παλεύω για τη χώρα μου. Είμαι πραγματικά περήφανη για τους Ουκρανούς και είναι πραγματικά ήρωες. Ελπίζω όλα θα τελειώσουν σύντομα».

 

 

Με πληροφορίες από το CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ