Αθλητισμος

Τσάμπιονς Λιγκ: Λίβερπουλ και Άγιαξ προκρίθηκαν στους «16»

Μετά τις Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παίκτες της Λίβερπουλ μετά το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Παίκτες της Λίβερπουλ μετά το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης © EPA

Λίβερπουλ και Άγιαξ ακολούθησαν τις Μπάγερν και Γιουβέντους στους «16» του Champions League, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των ομίλων.

Την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πήραν Λίβερπουλ και Άγιαξ μετά τις χθεσινές τους νίκες κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ αντίστοιχα, δύο «στροφές» πριν το τέλος της φάσης των ομίλων.

Οι «reds» επικράτησαν εύκολα των «ροχιμπλάνκος» με 2-0 μέσα στο Άνφιλντ, διπλασιάζοντας τις νίκες τους απέναντι στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε. Από την άλλη, ο «Αίαντας» πήρε ένα τεράστιο διπλό στη Βεστφαλία κόντρα στη Ντόρτμουντ, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ. Η ομάδα του Άμστερνταμ με απόλυτη κυριαρχία στο δεύτερο μέρος έφτασε εύκολα στο 3-1 και πήρε το τρίποντο που την βοήθησε να προκριθεί στους «16».

Τσάμπιονς Λιγκ: Τι συνέβη στους υπόλοιπους ομίλους χθες

Η κατάσταση στον 1ο όμιλο λίγο πολύ ξεκαθάρισε όσον αφορά τις δύο πρώτες θέσεις, με την Παρί να αποσπά ισοπαλία από την Λειψία (2-2) και την Μάντσεστερ Σίτι να ξεπερνά άνετα το εμπόδιο της Μπριζ (4-1), οπότε στις 24/11 θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η πρωτιά του γκρουπ στο μεταξύ τους ντέρμπι στο «Έτιχαντ» (σ.σ. προς το παρόν η Σίτι προηγείται με 9 βαθμούς έναντι 8 των Γάλλων). Η Μπριζ έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στον Europa League, καθώς έχει 4 βαθμούς έναντι ενός της Λειψίας.

Προβάδισμα για την 2η θέση του 4ου ομίλου απέκτησε η Ίντερ μετά το 3-1 στη Μολδαβία επί της Σερίφ Τιρασπόλ, η οποία γνώρισε την 2η συνεχόμενη ήττα της. Αθανασιάσδης και Κολοβός βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα των γηπεδούχων (ο δεύτερος αντικαταστάθηκε στο 74΄), οι οποίοι υποχώρησαν στην 3η θέση, αλλά με μόλις ένα βαθμό πίσω από τους «νερατζούρι».
  
«Ζωντανή» στο παιχνίδι για την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης έμεινε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά το 4-0 επί της Μπεσίκτας, η οποία γνώρισε την 4η ήττα σε ισάριθμους αγώνες και με μηδέν αποκλείστηκε μαθηματικά κι από το Europa League. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ