Αθλητισμος

Η Μαρία Μόλαρη σάρωσε στο Red Bull Dance Your Style 2021

Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό του Red Bull Dance Your Style στη Θεσσαλονίκη

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Μόλαρη

Red Bull Dance Your Style 2021: Το ελληνικό street dance στα καλύτερά του, με την Μαρία Μόλαρη και τον Πέτρο Νικολίδη να είναι οι φιναλίστ της του τελικού.

Μπορεί να πέρασαν δύο χρόνια από τον προηγούμενο ελληνικό τελικό του Red Bull Dance Your Style, όμως η μαγεία παρέμεινε εκεί. Ο αγώνας – θεσμός για street dance επέστρεψε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και ήταν συναρπαστικός. Η Μαρία Μόλαρη με κύριο είδος το Waacking κατάφερε να κερδίσει στο τέλος και πλέον ετοιμάζεται για τον παγκόσμιο τελικό στη Νότια Αφρικη, στις 4 Δεκεμβρίου.

Red Bull Dance Your Style

Λίγο μετά τις 17:30 ο κόσμος της Θεσσαλονίκης άρχισε να γεμίζει την Αποθήκη 8 στο λιμάνι της πόλης για τον εντυπωσιακό τελικό του Red Bull Dance Your Style 2021. Οικοδεσπότες του τελικού ήταν ο 12ος Πίθηκος και ο B-Boy Saspens, που από νωρίς ξεκίνησαν να κάνουν το δικό τους χαμό και νε ξεσηκώνουν το κοινό πριν ακόμα οι 16 χορευτές των battles βγουν στη σκηνή.

12ος Πίθηκος, Red Bull Dance Your Style
© Alex Grymanis

Για ακόμη μια χρονιά το νικητή του κάθε battle θα καθόριζε ο κόσμος, υψώνοντας την μπλε ή την κόκκινη κάρτα για τον χορευτή που ήθελε. Όλα τα χορευτικά είδη, από τo waacking μέχρι το hip-hop και το popping, είχαν την τιμητική τους στον φετινό διαγωνισμό, στον οποίο πήραν μέρος 8 χορευτές από την Αθήνα – Κ, Nadia, Poppin Fifty, Karma, Petros, Beat Belan, Poppin Butterfly & Rekoz και 8 από τη Θεσσαλονίκη – Eri-G, Dahouse Mark, Papa Tom, Antoine, Alex Effuse, Filippidou, Molari & Liberty.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, η δράση ξεκίνησε και ο τελικός άρχισε με μια μεγάλη έκπληξη. Ο Rekoz, τελευταίος νικητής του Red Bull Dance Your Style και μεγάλο φαβορί αποκλείστηκε από την πρώτη φάση των battles και ο διαγωνισμός πήρε άγρια τροπή.

Red Bull Dance Your Style 2021
Τον νικητή του Red Bull Dance Your Style 2021 αποφάσιζε όπως πάντα το κοινό

Οι 16 dancers χόρεψαν από από waacking, μέχρι popping & hip-hop και το κοινό με τον γνωστό διαδραστικό τρόπο έστειλε στον μεγάλο τελικό τη Μαρία Μόλαρη και τον Πέτρο Νικολίδη. Λίγο πριν οι δύο φιναλίστ ξεκινήσουν όμως τις φιγούρες τους, η δράση πέρασε στον οικοδεσπότη της βραδιάς, 12ο Πίθηκο που με το support των Blackout Crew ξεσήκωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης. Οι χορευτές ζεστάθηκαν όση ώρα ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας έδινε το δικό του σόου και βγήκαν στη σκηνή για να τα δώσουν όλα.

 

 

Η Μαρία Μόλαρη διαγωνίστηκε με Waacking και Vogue Femme και ο Πέτρος Νικολίδης με Krump και το μεταξύ τους battle ήταν ατέλειωτο, αφού ο κόσμος τους ανέδειξε δύο φορές ισόπαλους με αποτέλεσμα να συνεχίζουν τα freestyle χορευτικά τους. Το τρίτο μεταξύ τους battle ήταν και το καθοριστικό με την 24χρονη Μαρία Μόλαρη από τη Θεσσαλονίκη να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση για το Γιοχάνεσμπουργκ.

Λίγο μετά την μεγάλη της νίκη η Μαρία Μόλαρη δήλωσε στην ATHENS VOICE: «Δεν το περίμενα καθόλου! Νιώθω διπλή χαρά, γιατί αρχικά με ένοιαζε περισσότερο να περάσω καλά και στη συνέχεια ήθελα να συνεχίσω να περνάω τους γύρους και να συνεχίσω να χορεύω. Εντέλει, με τις συνεχόμενες ισοπαλίες, χόρεψα περισσότερο από όσο μπορούσα να φανταστώ, όμως πήγαν όλα τέλεια και θα έχω χρόνο να ξεκουραστώ. Η ενέργεια που έδωσε ο κόσμος απλά δεν υπήρχε! Ένιωθα ότι όσο καλά περνούσα εγώ στη σκηνή, άλλο τόσο περνούσε και το κοινό. Σαν να μοιραζόμασταν τη στιγμή! Προφανώς δεν έχω προλάβει να συνειδητοποιήσω ότι θα είμαι στη Νότια Αφρική, όμως ήδη ανυπομονώ να βρεθώ εκεί».

Μαρία Μόλαρη
© Dmitriy Tibekin / Red Bull Content Pool

Από την πλευρά του, ο φιναλίστ της βραδιάς Πέτρος Νικολίδης ανέφερε: «Τα έδωσα όλα! Ήρθα πολύ σκαλωμένος σήμερα και ένιωθα ότι θα πάει καλά. Είχα από τον πρώτο γύρο μια τρομερή ενέργεια και πίστευα ότι θα νικήσω. Respect στην Μαρία, το άξιζε πραγματικά. Νομίζω ότι αν ο τελικός ήταν στο σπίτι μου, στην Αθήνα θα είχα αγκαλιά το τρόπαιο τώρα, όμως ήταν φοβερή».

Πέτρος Νικολίδης, Red Bull Dance Your Style 2021
© Eva Berten / Red Bull Content Pool

Τα βλέμματα πλέον της street dance κοινότητας είναι στραμμένα ήδη στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Dance Your Style που θα διεξαθχεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, με την Μαρία Μόλαρη να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ