Αθλητισμος

5 πρωταθλητές μιλούν στην ATHENS VOICE λίγο πριν το Τόκιο

Τι μας είπαν λίγο πριν αγωνιστούν στη φετινή Ολυμπιάδα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 794
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Ντουντουνάκη, Εμμανουήλ Καραλής, Νίκος Παπαγγελής, Χρήστος Βολικάκης και Ελένη-Κλαούντια Πόλακ

Άννα Ντουντουνάκη, Εμμανουήλ Καραλής, Νίκος Παπαγγελής, Χρήστος Βολικάκης και Ελένη-Κλαούντια Πόλακ μιλούν στην ATHENS VOICE λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άννα Ντουντουνάκη, Κολύμβηση
Συνέντευξη στην Κατερίνα Καμπόσου

Όταν ήμουν παιδί έβλεπα τους Ολυμπιακούς να διεξάγονται και, όταν συνειδητοποίησα ότι θα πάω κι εγώ εκεί, ήταν μοναδική αίσθηση και δικαίωση ενός πολύ μεγάλου αγώνα.  Πλέον, έχω την εμπειρία από το Ρίο, βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά και πιο ώριμα, είμαι πιο συνειδητοποιημένη, πιο προσηλωμένη στον στόχο τώρα, και, για να πετύχω αυτό που έγινε στη Βουδαπέστη και γενικώς κάτι καλό στο Τόκιο, πρέπει να δώσω το 1.000%. Επειδή ξέρω πόση δουλειά έχουμε κάνει στις προπονήσεις έχω αυτοπεποίθηση, αυτό που με αγχώνει όμως είναι να μην πάει χαμένος ο κόπος μου. Από την άλλη, χαίρομαι που πάω καλά και δημιουργώ προσδοκίες στους άλλους, αλλά είναι έξτρα πίεση κατά κάποιον τρόπο να περιμένει ο κόσμος συγκεκριμένα πράγματα από εμένα.

Άννα Ντουντουνάκη


Εμμανουήλ Καραλής, Άλμα επί κοντώ
Podcast Matchpoint με τον Νίκο Παπαηλιού

Το πρώτο όνομα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω «Ολυμπιακοί Αγώνες» είναι αυτό της Κατερίνας Στεφανίδη. Την ξέρω από πολύ μικρός, γνωρίζω πόσο δύσκολα έχει περάσει για να φτάσει στο σημείο όπου είναι σήμερα και, όποτε βρισκόμαστε, προσπαθώ να πάρω πράγματα από αυτήν. Το 2004, είχαμε έρθει στην Αθήνα για να δούμε τους Αγώνες, όμως ήμουν μόλις τεσσάρων και δεν θυμάμαι πολλά. Από το 2012 και την Ολυμπιάδα στο Λονδίνο αποφάσισα ότι θέλω να συμμετάσχω και εγώ σε αυτήν την γιορτή. Σήμερα, υπάρχει πολλή πίεση, πολύ άγχος, αλλά οι αθλητές για αυτό είμαστε. Για το Ολυμπιακό Χωριό, πάντως, έχουμε πολλές ιδέες με τον Στέφανο (σ.σ. Τσιτσιπά), και μετά τους αγώνες θα γίνει χαμός!

Εμμανουήλ Καραλής
© Θανάσης Καρατζάς


Νίκος Παπαγγελής, Ποδηλασία ΑμεΑ
Podcast Matchpoint με τον Νίκο Παπαηλιού

Θυμάμαι  το 2012, πριν ακόμα αρρωστήσω, να βλέπω με τη μητέρα μου και τα αδέλφια μου τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και να λέμε «Πω, πω τι κάνουν αυτοί οι τύποι. Πόσο μάγκες είναι;». Έτσι λοιπόν, από την πρώτη στιγμή που έχασα το πόδι μου, αυτό ήταν το μεγάλο μου όνειρο. Τώρα, είμαι έτοιμος να δώσω ό,τι έχω μέσα στην ψυχή μου για να φέρω μια διάκριση για τη χώρα μου.

Νίκος Παπαγγελής
© Θανάσης Καρατζάς


Χρήστος Βολικάκης, Ποδηλασία πίστας
Podcast Matchpoint με τον Νίκο Παπαηλιού

Στις τρεις προηγούμενες Ολυμπιάδες βρισκόμουν στο κέριν, ένα αγώνισμα ταχύτητας της ποδηλασίας πίστας. Μετά το Ρίο, όμως, επειδή είχα χειρουργηθεί στη μέση, αναγκάστηκα να αλλάξω αγώνισμα και να περάσω στα αγωνίσματα ημιαντοχής. Το 2012, πήρα το μεγάλο ρίσκο και ευτυχώς κατάφερα να ανταποκριθώ κερδίζοντας μέχρι τώρα ευρωπαϊκά και παγκόσμια μετάλλια. Στο Τόκιο θα καταφέρω να γίνω ο μοναδικός αθλητής που θα έχει προκριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στα δύο είδη της ποδηλασίας πίστας. Έχω βάλει ψηλά τον πήχη, πάω για κάτι καλό και ελπίζω να κάνω περήφανους όλους τους Έλληνες και όλους όσους στηρίζουν το έργο μας.

Χρήστος Βολικάκης


Ελένη-Κλαούντια Πόλακ, Άλμα επί κοντώ
Συνέντευξη στην Κατερίνα Καμπόσου

Η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει, και η αλήθεια είναι ότι το άγχος όλο και μεγαλώνει, το ίδιο και η πίεση ώστε να είμαι πανέτοιμη για να αγωνιστώ. Ο φόβος μου είναι μεγάλος, ελπίζω όμως ότι, όταν φτάσω στο γήπεδο και μπω μέσα, θα μου περάσουν όλα και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο πρώτος στόχος είναι ο τελικός, και από εκεί και πέρα ελπίζω σε έναν καλό αγώνα. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένη και να μη με καταβάλουν τα συναισθήματά μου. Όσον αφορά την ελληνική αποστολή, θεωρώ ότι έχουμε πολύ δυνατή ομάδα και θα ακουστεί ο ύμνος μας. Κατά τα αλλά, δεν έχω προλάβει να παρατηρήσω γύρω μου, ώστε να κάνω συγκεκριμένες προβλέψεις με σιγουριά, προσπαθώ να είμαι επικεντρωμένη στην προετοιμασία μου και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Πάμε δυνατά για το καλύτερο!

Ελένη-Κλαούντια Πόλακ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ