Αθλητισμος

Εθνική Μπάσκετ: Συντριβή από την Τσεχία και αποκλεισμός

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμεινε όνειρο για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρικ Πιτίνο
© Θανάσης Δημόπουλος / EUROKINISSI

Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Τσεχία και γνώρισε τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε πολύ κακή στον «τελικό» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και γνώρισε την συντριβή με σκορ 97-72 από την Τσεχία. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο δεν μπήκε ποτέ στο ρυθμό του αγώνα, ενώ οι Τσέχοι που είχαν για κορυφαίο τον Άουντα (20π) έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ.

Στην πρώτη περίοδο η ομάδα της Τσεχίας έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και προηγήθηκε με 32-22, με το σκορ να «λέει την αλήθεια» για την κακή αμυντική λειτουργία της Ελλάδας. Η δεύτερη πεντάδα που χρησιμοποίησε ο Πιτίνο έδωσε προσωρινά κάποιες λύσεις με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να πετυχαίνει 10 πόντους πριν την ανάπαυλα και το ημίχρονο να λήγει με διαφορά 7 πόντων για τους Τσέχους (50-43).

Το δεύτερο μέρος όμως ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα του ισραηλινού προπονητή Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, που είδε την ομάδα του να φτάνει την διαφορά μέχρι και τους 32 πόντους και την ελληνική άμυνα να είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Οι Μπόχατσικ και Βέσελι δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα στην Ελλάδα, που είχε μοναδικό διασωθέντα τον Γιώργο Παπαγιάννη με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ. Η διαφορά τελικά μειώθηκε για το τελικό 97-72 που έδωσε την πρόκριση στους Τσέχους. 

Η Τσεχία προκρίθηκε για πρώτη φορά ως αυτόνομη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα συναντήσει τις Γαλλία, ΗΠΑ και Ιράν στον πρώτο όμιλο.

ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Άουντα 20, Μπάλβιν 14 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μποχάτσικ 15, Παλίζα, Πέτερκα, Σαμούρα, Σατοράνσκι 12, Σιλμπ 8, Σενάλ 9, Σιρίνα 3, Βέσελι 16 (9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα), Βιοράλ.

ΕΛΛΑΔΑ (Πιτίνο): Αντετοκούνμπο, Καλάθης 9 (3 ασίστ, 3 λάθη), Χρυσικόπουλος 3, Γιαννόπουλος 3, Κασελάκης, Κατσίβελης 5, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 12, Μήτογλου 12, Παπαγιάννης 14, Ρογκαβόπουλος 3, Σλούκας 11 (2 ασίστ, 3 λάθη)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ