Αθλητισμος

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αύριο ο τελικός κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο 22χρονος είναι o πρώτος Έλληνας τενίστας που προκρίνεται στον τελικό του Roland Garros

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros
Ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros © EPA / IAN LANGSDON

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πότε θα γίνει ο τελικός του Roland Garros και ποιον θα αντιμετωπίσει ο Έλληνας τενίστας.

Με μία νίκη - έπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στον τελικό του Roland Garros και αύριο, Κυριακή (13/6) στις 16:00 το μεσημέρι, αναμένεται να αναμετρηθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

O Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε την Παρασκευή με φόρα στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με στόχο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Roland Garros. Ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε το Νο 6 σε μια επική αναμέτρηση που ξεπέρασε σε διάρκεια τις 3,5 ώρες.

Οι δύο αθλητές έδωσαν μια απίθανη παράσταση με υψηλού επιπέδου τένις σε μια αναμέτρηση που είχε ένταση, ρυθμό και καταπληκτικές μπαλιές. Στα δύο πρώτα σετ ο Τσιτσιπάς, παίζοντας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, και με ένα πανίσχυρο σερβίς που έστελνε την μπάλα απέναντι με πάνω από 200 χλμ/ώρα, άφησε ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στον Ζβέρεφ, ο οποίος -ήταν στιγμές που- έδειχνε σε απόγνωση από τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο #tsitsifast στο χωμάτινο κορτ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω με 3-0 στα γκέιμ στο δεύτερο σετ, ο «Στεφ» έκανε την ολική ανατροπή, επικρατώντας με 6-3. Ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιζε με υπομονή όπου χρειαζόταν, φροντίζοντας παράλληλα με ξαφνικές «εκρήξεις» και ανέβασμα στο φιλέ να κερδίζει πόντους. Ωστόσο, από το τρίτο σετ ο Ζβέρεφ ανέβασε απόδοση και μετέτρεψε μια φαινομενικά «εύκολη» πρόκριση σε μια αμφίρροπη και γεμάτη σασπένς αναμέτρηση. Πέρασε στην αντεπίθεση και πίεσε αφόρητα τον Στέφανο, εκμεταλλευόμενος και το δυνατό σερβίς του.

Το πρώτο σετ έληξε 6-3 υπέρ του Τσιτσιπά. Ίδιο σκορ και στο δεύτερο σετ, με τον Στέφανο να κάνει το 2-0. Στο τρίτο σετ ο Γερμανός αθλητής έβγαλε αντίδραση, δυσκολεύοντας τον αντίπαλό του και κάνοντας το 2-1 (6-4 στα γκέιμ). Ο Ζβέρεφ πήρε και το τέταρτο σετ με 6-4 στα γκέιμ, κάνοντας το 2-2. Στο πέμπτο σετ ο Τσιτσιπάς ισορρόπησε το ματς και προηγήθηκε με 1-4 στα γκέιμ. Ο Γερμανός, όμως, έδειξε στο χωμάτινο κορτ πολύ σκληρός για να τα παρατήσει, κάνοντας το 3-5 στα γκέιμ, με την αγωνία να χτυπά «κόκκινο». Ο Στέφανος είχε την ψυχραιμία να κάνει το 3-6 και να τελειώσει το ματς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας συντρίψει τον Μεντβέντεφ στα προημιτελικά του Roland Garros, ξεπέρασε τελικά και το εμπόδιο του Γερμανού Ζβέρεφ και θα είναι αυτός που θα δώσει το παρών στον μεγάλο τελικό του Γαλλικού Όπεν, την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στις 16.00.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ