Αθλητισμος

EURO 2020: Η διοργάνωση των μεγάλων σέντερ φορ

Εσείς ποιον σκόρερ προτιμάτε;

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skorer-euro-2020.jpg

EURO 2020: Μερικοί από τους καλύτερους σέντερ φορ του 21ου αιώνα έρχονται στο γήπεδο του ΑΝΤ1 και απογειώνουν τη φετινή διοργάνωση.

Το 16ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών με την Ιταλία να υποδέχεται την Τουρκία στην Ρώμη, απόψε Παρασκευή 11 Ιουνίου στο εναρκτήριο παιχνίδι. Όπως κάθε μεγάλη διοργάνωση, έτσι και αυτή έχει τις ιδιαιτερότητές της, και για ένα μήνα μερικοί από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη θα παίζουν μπάλα τόσο στα γήπεδα όλης της Ευρώπης όσο και στο γήπεδο του ΑΝΤ1. Τρία παιχνίδια κάθε μέρα για την φάση των ομίλων με καθημερινές εκπομπές στο πρόγραμμα του σταθμού τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ!

shutterstock_1340081447.jpeg

Ωστόσο, στο φετινό EURO πέρα από μερικές σπουδαίες ομάδες, ξεχωρίζουν ιδιαίτερα και οι μεγάλοι σκόρερ. Ας δούμε παρακάτω μερικούς από τους κορυφαίους σέντερ φορ του 21ου αιώνα που θα δώσουν το «παρών» στην φετινή διοργάνωση.

Χάρι Κέιν (Αγγλία)
Ο Αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας είναι ένα από τα πιο hot ονόματα αυτή τη στιγμή στον κόσμο και όχι άδικα. Ο 27χρονος αναδείχθηκε φέτος πρώτος σκόρερ και πρώτος στις ασίστ στην Premier League με τη φανέλα της Τότεναμ και η συζήτηση για την επόμενη ομάδα του έχει ανοίξει. Με τα «Λιοντάρια» ο χαρισματικός σέντερ φορ μετρά 34 γκολ σε 54 συμμετοχές και έχει βάλει πλώρη για να ξεπεράσει τον Γουέιν Ρούνεϊ που τελείωσε την καριέρα του, έχοντας βάλει 53.

Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία)
Επτά χρόνια μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας ο Καρίμ Μπενζεμά επέστρεψε στους «Τρικολόρ». Η υπόθεση εκβιασμού του νυν παίκτη του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά είχε στερήσει τη συμμετοχή στην Εθνική από έναν από τους κορυφαίους σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας. Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ρεάλ, δείχνει ότι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και στα 33 του είχε τη δεύτερη πιο παραγωγική του χρονιά στην Μαδρίτη, όπου βρίσκεται από το 2009. Μένει να δούμε το πώς θα συνεργαστεί με τον επόμενο της λίστας.

Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία)
Μπορεί να μην αγωνίζεται πάντα στην κορυφή της επίθεσης, όμως η έφεση του στο σκοράρισμα είναι τεράστια και στα 22 του θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Βασικός από τα 18 του στην Εθνική Γαλλίας, σκόραρε 3 γκολ στο Μουντιάλ της Ρωσίας και οδήγησε την Γαλλία στην κατάκτηση. Το φετινό καλοκαίρι συζητιέται η αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, με τη μετακίνησή του να αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία)
Ο πολωνός σταρ της Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζεται να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα και με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο «Λέβα» προέρχεται από την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του και με 41 στην Bundesliga έσπασε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ από το 1972. Για την Πολωνία φυσικά ο 32χρονος σήμερα Λεβαντόφσκι είναι ένας ζωντανός θρύλος, καθώς με 66 γκολ σε 118 συμμετοχές, είναι πρώτος και στις δύο κατηγορίες.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)
Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψεις έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ο Ρονάλντο μπορέι να μην έγινε μύθος ως σέντερ φορ, όμως μεγαλώνοντας έχει μετατοπιστεί μόνιμα στην κορυφή της επίθεση και δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός λίστας. Ο 5 φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας θα είναι και φέτος βασικός με την Εθνική Πορτογαλίας και αυτό θα είναι το 5ο EURO της τεράστιας καριέρας του. Στην τελική φάση της διοργάνωσης έχει σκοράρει 9 γκολ, ενώ ήταν φιναλίστ το 2004 όταν ηττήθηκε από την Ελλάδα και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2016. Στα 36 του σκόραρε 29 φορές στην Serie A και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Γιουβέντους. Φυσικά είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής του ομάδας με 103 γκολ.

Ρομελού Λουκάκου (Βέλγιο)
Ο σέντερ φορ των «Κόκκινων Διαβόλων» κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα Ιταλίας με την Ίντερ και έδειξε ότι η καριέρα του έχει αναγεννηθεί. Μετά το ανεπιτυχές πέρασμά του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Λουκάκου βρέθηκε στην Ιταλία για λογαριασμό της Ίντερ και θυμήθηκε τον καλό του εαυτό. Φέτος είχε 24 γκολ και 11 ασίστ και συμμετείχε στα περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα, όντας ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που η Γιουβέντους έχασε το πρωτάθλημα μετά από 9 χρόνια. Με το Βέλγιο έχει γράψει ήδη τη δική του ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 60 τέρματα. Φέτος, μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για το βήμα παραπάνω.

Μπουράκ Γιλμάζ (Τουρκία)
Ο 36χρονος Τούρκος άφησε φέτος για πρώτη φορά την πατρίδα του για να πάει στην Γαλλία και στη Λιλ. Εκεί έγραψε τη δική του ιστορία. Με 16 γκολ στη Ligue 1 αναδείχθηκε 4ος σκόρερ στο πρωτάθλημα και οδήγησε τη Λιλ στο 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της Εθνικής Τουρκίας με 29 γκολ σε 67 συμμετοχές, πίσω μόνο από τον σπουδαίο Χακάν Σουκούρ. Το δυνατό ρόστερ των Τούρκων και ο βατός όμιλος που συμμετέχουν, του δίνουν την ευκαιρία να ξεχωρίσει.

shutterstock_1721991643.jpeg

Ποιος από τους παραπάνω θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη διαδρομή και να φτάσει μέχρι τον τελικό στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου στις 11 Ιουλίου; Με κόσμο στις εξέδρες και στα 51 παιχνίδια του Euro 2020, το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό και από στο γήπεδο του ΑΝΤ1 θα απολαύσουμε μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου! Και αυτό φαίνεται να είναι μόνο το πρόγευμα αφού και το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ έρχεται αποκλειστικά στον ΑΝΤ1! Το πρώτο Μουντιάλ που θα γίνει χειμώνα και το πρώτο που θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή στο πιο σημαντικό ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου. Εν αναμονή λοιπόν!

euro2020_logo_compin1_l3.jpg

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ