Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έφτασε στο Τόκιο η πρώτη αποστολή ομάδας

Πέρασε απ' όλα τα πρωτόκολλα υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο
Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο © EPA

Η ομάδα σοφτμπολ της Αυστραλίας είναι πρώτη αποστολή ομάδας που κατέφθασε στο Τόκιο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την πρώτη αποστολή ομάδας που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες υποδέχθηκε το Τόκιο σήμερα, Τρίτη 1η Ιουνίου.

Πρόκειται για την ομάδα σοφτμπολ της Αυστραλίας, οι αθλητές της οποίας κατέφθασαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Narita» παρουσιάστηκαν αρκετά πρόσχαροι και υποβλήθηκαν στο απαραίτητο τεστ κορωνοϊού προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διοικητικές διατυπώσεις. 

Πρόκειται για ένα αυστηρό πρωτόκολλο που ακολουθείται από όλους τους αθλητές, οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί προηγουμένως και υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού πριν αναχωρήσουν από τη χώρα τους.

Tokyo 2020: Australia's Olympic Softball Team Arrives in Japan

Αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως όλοι οι αθλητές είναι «αρνητικοί» και αναχώρησαν για την πόλη Ότα, όπου και θα διαμείνουν κατά την παραμονή τους στην Ιαπωνία.

«Είμαι υπερήφανος για την προσφορά και την υποστήριξη που θα παρέχουμε στους αθλητές. Θέλουμε να δείξουμε τη φιλία μας και να διατηρήσουμε τους μακροχρόνιους δεσμούς με την Αυστραλία», δήλωσε ο δήμαρχος της Ότα, Μασαγιόσι Σιμίζου.

«Γνωρίζουμε ότι θα υποβληθούμε σε πολλά τεστ για κορωνοϊό, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Θέλουμε να λάβουμε όλες τις πιθανές προφυλάξεις για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας, αλλά και όλων με όσους θα έλθουμε σε επαφή κατά την διάρκεια της διαμονής μας», δήλωσε η Τζέϊντ Γουόλ, μία από τις παίκτριες των Aussie Spirits.

Η τελική επιλογή 15 παικτών για την διοργάνωση, θα ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου. Στη συνέχεια, η ομάδα θα επιστρέψει στο Ολυμπιακό Χωριό στις 17 Ιουλίου και θα παίξει τον εναρκτήριο αγώνα με την Ιαπωνία στις 21 του μήνα, δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ