Αθλητισμος

Στους δρόμους γιόρτασαν οι Κοσταρικανοί

Ποια είναι η μικρή χώρα που μας νίκησε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71612-144230.jpg

Στους δρόμους του Σαν Χοσέ, της πρωτεύουσας, και των άλλων πόλεων της Κόστα Ρίκα, μετά την πρόκριση στους «8» του πανηγυρίζοντας έξαλλα τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, μετά τη νίκη της στα πέναλτι επί της Εθνικής Ελλάδας με 5-3.

Ο πρόεδρος της χώρας κ. Λουίς Γκιγέρμο Σολίς πανηγύρισε φορώντας ποδοσφαιρική φανέλα με τα εθνικά χρώματα, επικοινώνησε με τους διεθνείς για τα συχαρίκια, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για τον αγώνα με την Ολλανδία στο Σαλβαδόρ και ενώθηκε με το πλήθος που πανηγύριζε.

Υπενθυμίζεται ότι η Κόστα Ρίκα είναι μικρό κράτος της Κεντρικής Αμερικής, που βρέχεται και από τον Ειρηνικό και από τον Ατλαντικό, με πληθυσμό περίπου 4.5 εκ. ανθρώπους, ποικίλης φυλετικής σύνθεσης (ντόπιους ινδιάνους, λευκούς, μαύρους και ιδίως μιγάδες), δημοκρατικό καθεστώς, επίσημη γλώσσα τα ισπανικά και επίπεδο διαβίωσης περίπου σαν της Ελλάδας. Κόστα Ρίκα σημαίνει «πλούσια ακτή» και οι άνθρωποι που ζουν εκεί θεωρούνται αλέγροι και σχετικά ευτυχισμένοι. Η χώρα, πρακτικά, δεν έχει στρατό. Το προσδόκιμο ζωής είναι 79 χρόνια για τους άντρες και 81 για τις γυναίκες. Η οικονομία στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή (ψάρεμα, φρούτα, καφέ, ορυχεία κλπ) και στον τουρισμό. Η Κόστα Ρίκα είναι καταπράσινη και με πολύ ψηλό δείκτη περιβαλλοντικής συνείδησης, πρακτικής και πολιτικής. Τέλος, έγινε κι αυτή ανεξάρτητη το 1821, αλλά από την Ισπανία. 

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.