Αθλητισμος

Στο μυαλό του Γιώργου Σαμαρά

Ο σκόρερ της πρόκρισης μιλά στη FIFA για τη στιγμή του πέναλτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71335-143681.jpg

Ο διεθνής επιθετικός και σκόρερ του γκολ της Εθνικής για την ιστορική πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, Γιώργος Σαμαράς, μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA για τη στιγμή που στάθηκε απέναντι στον Μπαρί για να εκτελέσει το πέναλτι. «Τι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή; Τίποτα απολύτως» απάντησε. «Απλά πήρα τη μπάλα και την τοποθέτησα στο σημείο. Ήμουν εγώ απέναντι στον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Διατήρησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και προσπάθησα να στείλω την μπάλα στα δίχτυα. Το έχω κάνει χιλιάδες φορές στις προπονήσεις και κάποιες φορές σε αγώνες. Όλα ήταν καθαρά στο μυαλό μου και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να τα εφαρμόσω» συμπλήρωσε.

n

Ο Σαμαράς αναδείχθηκε από την Budweiser πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Ο Έλληνας επιθετικός αντέκρουσε, επίσης, τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα παίζει αμυντικά. «Δεν νομίζω ότι παίξαμε αμυντικά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χάσαμε τον πρώτο αγώνα αλλά προσπαθήσαμε να επιτεθούμε, ενώ απέναντι στην Ιαπωνία δεν είχαμε άλλη εναλλακτική εκτός από το να αμυνθούμε, αφού είχαμε αποβολή. Ακόμη και τότε όμως, προσπαθήσαμε να "χτυπήσουμε" στις αντεπιθέσεις» δήλωσε.

Ως προς τον αγώνα της Κυριακής με την Κόστα Ρίκα, για τη φάση των «16», σχολίασε πως «γνωρίζουμε κάποιους ποδοσφαιριστές τους, αυτούς που παίζουν στην Ευρώπη. Επίσης, παρακολουθήσαμε τα παιχνίδια της με την Ουρουγουάη και την Ιταλία. Τώρα πρέπει να τους μελετήσουμε, ειδικά τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες τους. Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.