- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
European Super League: Mπαρτσελόνα- Μίλαν ένα βήμα πριν την έξοδο
Πώς φτάσαμε στο φιάσκο μέσα σε 48 ώρες
Μετά τις αγγλικές ομάδες και η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν φαίνεται πως αποχωρούν από τη European Super League
Το απόγευμα της Τρίτης Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι προκάλεσαν βαθύ ρήγμα στη European Super League. Τα μεσάνυχτα η νέα διοργάνωση βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση, μιας και όλες οι βρετανικές ομάδες ανακοίνωσαν το «αντίο». Ετσι, είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και οι άλλες. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Sport, η Μπαρτσελόνα είναι μια ανάσα από την αποχώρησή της. Η συζήτηση που έγινε ανάμεσα στους ανθρώπους της ομάδας τις τελευταίες ώρες ήταν έντονη, είδαν τις αντιδράσεις του κόσμου, ενώ και το «αντίο» των Βρετανών έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο εκ των αρχηγών της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ που επίσης φέρεται να κάνει πίσω για τη συμμετοχή της στο πρότζεκτ, έγραψε στο twitter «Το ποδόσφαιρο ανήκει στους φιλάθλους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε».
Παράλληλα, η ιστοσελίδα Athletic, αποκάλυψε πως η Μίλαν τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει πως θα μείνει εκτός της νέας Super League, μιας και δεν μπορούσε να μην κατανοήσει τις αντιδράσεις του κόσμου, οι οποίες ήταν έντονες.
Το χρονικό του φιάσκου
Τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/4) όλες οι αγγλικές ομάδες έκαναν γνωστό πως αποχωρούν από τη European Super League, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τους φιλάθλους, τις FIFA, UEFA και την Premier League.
Λίγη ώρα αργότερα, η European Super League εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως η απόφαση των αγγλικών ομάδων πάρθηκε κάτω από πίεση, ενώ το πρότζεκτ βρίσκεται υπό διαμόρφωση ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις.
Η ανακοίνωση:
«Η European Super League είναι πεπεισμένη ότι η σημερινό status quo του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει.
Προτείνουμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση επειδή το υπάρχον σύστημα δεν δουλεύει. Η πρότασή μας στοχεύει στο να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράγει πόρους και σταθερότητα για ολόκληρη την πυραμίδα του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης ενισχυμένες εισφορές αλληλεγγύης σε όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς.
Παρά την εξαγγελθείσα αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, που είναι αναγκασμένοι να λάβουν τέτοιες αποφάσεις λόγω της πίεσης που τους ασκείται, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανόνες, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή δικαστική απόφαση για την προστασία της European Super League από δράσεις τρίτων.
Δεδομένων των υπαρχουσών συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα κατάλληλα βήματα για την αναδιαμόρφωση του πρότζεκτ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους στόχους μας, που είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενισχύοντας παράλληλα τις εισφορές αλληλεγγύης για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο πεζοδρόμιο!
Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα
Το «τριφύλλι» είχε κατεβάσει το λάβαρο του Μποτιρόγκα ως διαμαρτυρία για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Λίγη ώρα αφού, οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας, ο Σπανούλης είπε αντίο στην ομάδα του Πριγκιπάτου
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2026 σε τρεις χώρες: ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό
Πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα τους
Ξεχωρίζει το Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι
Τι σχολίασε ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Νέα ήττα για τα «ελάφια»
Απίστευτη εμφάνιση από τον αστέρα των Μαϊάμι Χιτ
Απίστευτα σκηνικά στη Μαδρίτη
Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς
Λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας
Δάκρυσε ο σταρ της τουρκικής ομάδας
«Ο Γιάννης είναι μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της Ευρώπης», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την ώρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας
Πληροφορίες θέλουν τον συνολικό αριθμό της αποστολής που αρνήθηκε να επιστρέψει στην Τεχεράνη να ανέρχεται πλέον σε επτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.