Αθλητισμος

Γερμανία-Γκάνα 2-2

Ισοπαλία σε έναν εκπληκτικό αγώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71060-143161.gif

Ισόπαλες αναδείχθηκαν Γερμανία και Γκάνα λαμβάνοντας το σκορ 2-2, στη δεύτερη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ που πραγματοποιήθηκε στο Καστελάο της Φορταλέσα. Και οι δυο ομάδες συνεχίζουν την πρόκριση με τους Γερμανούς να βρίσκονται πιο κοντά, μετά τη νίκη που είχαν με την Πορτογαλία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η Γκάνα βρίσκεται σε πιο αδύναμη θέση μιας και έχει μόλις ένα βαθμό και η τύχη της θα κριθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Πορτογαλία και Νιγηρία.

Το πρώτο μέρος του αγώνα έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα σε έναν πολύ καλό ρυθμό αγώνα.  Η Γκάνα δεν είχε άλλη επιλογή, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από τις ΗΠΑ, από το να πιέσει τους Γερμανούς, βγαίνοντας στην επίθεση με σκοπό να σκοράρει. Η ομάδα του Λεβ, Γερμανία, φάνηκε αδύναμη κι αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Νόιερ, οι Αφρικανοί θα είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο Γερμανία άνοιξε το σκορ στο 52΄. Μετά από σέντρα του Μίλερ, ο Γκέτσε πετάχτηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Γκάνας και με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι και μετά στο γόνατό του) πέτυχε το 1-0. Η «απάντηση» των Αφρικανών ήταν άμεση και στο 54΄ από τη σέντρα του Μπογιέ, ο Αντρέ Αγιού νίκησε στον αέρα το Μουσταφί και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1. Η Γκάνα συνέχισε να πιέζει και στο 63΄ «έβαλε φωτιά» στο παιχνίδι με το γκολ του Γκιάν (2-1, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά το Νόιερ.

Βλέποντας την ομάδα του να μην έχει ρυθμό και να υστερεί στον τομέα της ανάπτυξης, ο Λεβ έβαλε γρήγορα στο παιχνίδι τους Κλόζε και Σβαϊνστάιγκερ στο 69΄. Δύο λεπτά μετά, ο πρώτος με κοντινή προβολή μετά την κεφαλιά του Χέβεντες ισοφάρισε για τη Γερμανία (2-2). Το γκολ του Κλόζε τον κατατάσσει στην κορυφή των σκόρερ των Μουντιάλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.