Αθλητισμος

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντιέγκο Μαραντόνα
Ντιέγκο Μαραντόνα © Chris McGrath/Getty Images/Ideal Ιmage

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, πέθανε στα 60 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς.

Έφυγε από τη ζωή ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι πρώτες πληροφορίες από την Αργεντινή αναφέρουν ότι υπέστη ανακοπή καρδιάς. Την είδηση μετέδωσαν τα αργεντίνικα Μέσα «Clarin» και «Οle» τονίζοντας πως ο Μαραντόνα υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στο Τίγκρε στο Μπουένος Άιρες, εκεί όπου βρισκόταν για την ανάρρωση έπειτα από τη σοβαρή επέμβαση που είχε υποβληθεί πριν λίγες ημέρες.

Οι γιατροί που έφτασαν στο σπίτι του παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε επίσημα και ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχε κάνει επέμβαση στον εγκέφαλο ενώ οκτώ μέρες μετά την εγχείρηση, είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν για να συνέχιζε σπίτι την ανάρρωσή του.

Ο ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα γεννήθηκε στο Λανούς, του Μπουένος Άιρες, στις 30 Οκτωβρίου 1960. Θεωρήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ενώ βραβεύτηκε από τη ΦΙΦΑ ως ο καλύτερος παίκτης του αιώνα μαζί με τον Βραζιλιάνο Πελέ.

Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες. Έχει αγωνιστεί στους Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του, στη Νιούελς Ολντ Μπόις, ενώ τελικά μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο, έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997.

Έλαβε μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, όπου έλαμψε η χαρισματική προσωπικότητά του και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου με νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό. 

Στον προ-ημιτελικό απέναντι στην Αγγλία, πέτυχε δύο γκολ, στη νίκη της ομάδας του με 2-1 και έγραψε ιστορία για δύο διαφορετικούς. Το πρώτο γκολ το σημείωσε με χέρι και έμεινε στην ιστορία ως «Χέρι του Θεού». Το δεύτερο προήλθε από μία εκπληκτική ατομική ενέργεια και καταγράφηκε ως το «Γκολ του αιώνα» από τους ψηφοφόρους της ΦΙΦΑ το 2002. Ο Μαραντόνα έχει σκοράρει και κόντρα στην εθνική Ελλάδος, στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου το καλοκαίρι του 1994. Μάλιστα, αυτό το παιχνίδι ήταν και το τελευταίο του με την εθνική Αργεντινής.

Diego Maradona - the "Hand of God" goal

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, ανακοίνωσε εθνικό πένθος για τρεις μέρες στην χώρα λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ