Αθλητισμος

Προς αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο λόγω πανδημίας κορωνοϊού

Τα τρία πιθανά σενάρια για τη νέα ημερομηνία της διοργάνωσης - Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι τελικές αποφάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Προς αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Κορωνοϊός: Προς αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες ©Pixabay

Έτοιμη να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω κορωνοϊού η ΔΟΕ - Οι νέες ημερομηνίες που εξετάζονται - Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Όλο και πιο πιθανό θεωρείται το σενάριο για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορωνοϊού. Το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη είναι προγραμματισμένο στις 24 Ιουλίου, με τη διοργάνωση να ολοκληρώνεται στις 9 Αυγούστου. Η ΔΟΕ, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου, διαπίστωσε τις τεράστιες δυσκολίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της αναβολής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ισπανική εφημερίδα Marca, σε περίπου έναν μήνα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους. Η αρχική πρόθεση της ΔΟΕ ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να διεξαχθούν κανονικά και παρά την τεράστια εξάπλωση του κορωνοϊού στον πλανήτη. Οι πιέσεις, όμως, από ολυμπιακές επιτροπές, ομοσπονδίες με μεγάλο ειδικό βάρος, όπως αυτή του στίβου και της κολύμβησης των Ηνωμένων Πολιτειών, έκαναν την ΔΟΕ να υποχωρήσει. 

Τα τρία πιθανά σενάρια για την τύχη των Ολυμπιακών αγώνων θέλουν τη διοργάνωση να μετατίθεται είτε για το επόμενο φθινόπωρο ή  για το καλοκαίρι του 2021 ή ακόμα και για το καλοκαίρι του 2022.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ