Αθλητισμος

Η Ελλάδα «βουλιάζει» στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ

Κίνδυνος να… αφανιστούν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδoσφαιριστής
Ποδόσφαιρο © Pixabay / Phillip Kofler

Η Ελλάδα δεν τα πάει καλά στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Οι ελληνικές ομάδες κινδυνεύουν με αφανισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ως γνωστόν τα αποτελέσματα που φέρνουν οι ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διαμορφώνουν και την ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ που κάθε χρόνο ορίζει πόσες ομάδες θα έχει κάθε χώρα στην Ευρώπη.

Με τη 17η θέση που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει χαθεί ήδη το προνόμιο να έχουμε πέντε εκπροσώπους από τη σεζόν 2021-22. Μόνο ο πρωταθλητής θα πηγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα στον Β’ προκριματικό γύρο, ενώ αυτοί που θα καταλαμβάνουν στο πρωτάθλημα τις θέσεις 2-4 θα παίζουν στο Europa Conference League, την τρίτη τη τάξει διοργάνωση που ξεκινά το 2021. Στο Γιουρόπα Λιγκ δεν θα έχουμε ομάδα!

Υπάρχει και ένα πιο εφιαλτικό σενάριο. Εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που μάλλον θα αποκλειστεί, η Βασιλεία (νίκησε 3-0 τον ΑΠΟΕΛ μέσα στην Κύπρο) ετοιμάζεται να προχωρήσει στο Γιουρόπα και αν κάνει δύο νίκες και μια ισοπαλία στη συνέχεια του θεσμού, τότε η Ελβετία θα μας περάσει και αυτή. Τι σημαίνει αυτό; Μια αλλαγή πρακτικά, με τον πρωταθλητή να παίζει στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί στα τέλη Ιουνίου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.