Αθλητισμος

Θηριώδες κύμα εκτοξεύει επαγγελματία σέρφερ στον αέρα

Σε σταθερή κατάσταση ο Alex Botelho

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alex Botelho Survives Jet Ski Incident at 2020 WSL Nazaré Tow Surfing Challenge

Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο Καναδός επαγγελματίας του σερφ Alex Botelho χτυπήθηκε από δύο κύματα με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί στον αέρα.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται o γνωστός σέρφερ Alex Botelho έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια της έναρξης του Nazare Tow Surfing Challenge, στην Πορτογαλία όταν το τζετ σκι με το οποίο έβγαινε στην ακτή, χτυπήθηκε με δύναμη, από τεράστιο κύμα.

Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο Καναδός αθλητής χτυπήθηκε από δύο κύματα με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί στον αέρα. Μεταφέρθηκε από τους διασώστες χωρίς τις αισθήσεις του στην ακτή.

Η ακτή Nazare είναι γνωστή για τα θηριώδη κύματά της τα οποία μεγεθύνονται από ένα υποθαλάσσιο φαράγγι βάθους 5χλμ που καταλήγει εκεί όπου ο Βόρειος Ατλαντικός συναντά την ακτογραμμή κοντά στο ομώνυμο πρώην ψαροχώρι. Έγινε πόλος έλξης για τους σέρφερ όταν το 2011 ο Garrett McNamara σέρφαρε σε κύμα ύψους 23.77 μέτρων, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο κατέρριψε ο Rodrigo Koxa το 2017 κατακτώντας κύμα 24 μέτρων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ