Αθλητισμος

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας με 60.000 δρομείς

Στις 9 και 10 Νοεμβρίου το κορυφαίο γεγονός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marathonios1
Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας © INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εξήντα χιλιάδες δρομείς στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Στις 9 και 10 Νοεμβρίου το κορυφαίο γεγονός.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας με την πραγματοποίηση της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ένα μήνα πριν το κορυφαίο αυτό γεγονός (9-10/11) πολλαπλής σημασίας και σπουδαιότητας για την Ελλάδα, ο ΣΕΓΑΣ και οι ισχυροί του σύμμαχοι, θεσμικοί φορείς και συνδιοργανωτές, αλλά και ο μεγάλος χορηγός (ΟΠΑΠ) έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της εφετινής διοργάνωσης.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους του Δήμου Αθήνας η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ για τον βασικό χορηγό του αγώνα ΟΠΑΠ ΑΕ, παραβρέθηκε ο Γιάννης Ρόκας. Επίσης μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΜΑ και ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής. Όλοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία του αγώνα για την Αθήνα και την Ελλάδα και εξέφρασαν την ανάγκη στήριξης του Μαραθωνίου όπου φέτος θα συμμετάσχουν 60.000 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η διοργάνωση του Μαραθώνιου αποτελεί πρότυπο για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός και για το πώς ο αθλητισμός αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία που έχει εξαιρετική δυναμική για την οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Και αυτό σε ένα πλαίσιο μακριά από τη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου. Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον αθλητικό τουρισμό ως προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και συντήρηση των αθλητικών υποδομών είναι αναγκαία. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από τις επενδύσεις στα αθλητικά γεγονότα και να ενισχύσει την ανάπτυξη. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του κ. Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έκανε αναφορά στα πράγματα που θα είναι διαφορετικά σε σχέση με άλλες χρονιές, αφού όπως είπε φέτος η αγωνιστική του διάρκειά του θα είναι δύο ημέρες (το Σάββατο 9 του μήνα θα γίνει ο αγώνας 10.000μ), η έκθεση EXPO θα ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα, ενώ και οι δρομείς θα είναι κατά 5.000 περισσότεροι, αφού από 55.000 θα ανέλθουν φέτος στους 60.000. Το διαφορετικό, τόνισε φέτος, θα είναι μόνο τα μετάλλια των αγώνων, για τα οποία σύντομα θα γίνει η επίσημη παρουσίασή τους. Τόνισε ότι απαιτείται η διεξαγωγή έργων στην αφετηρία στο Μαραθώνα (να μεγαλώσει ο χώρος και να δημιουργηθεί δεύτερη όδευση) για να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση του αγώνα, κάτι για το οποίο έχουν γίνει συζητήσεις με το Δήμο Μαραθώνα, την Περιφέρεια και πολλούς φορείς.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού και όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στη διοργάνωση του και οικονομικά με το ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ η κ. Ροκοφύλλου είπε ότι αποτελεί τιμή και χαρά για την ίδια που εκπροσωπεί το Δήμο Αθήνας ο οποίος στηρίζει τον αγώνα. Στο ίδιο πνεύμα και ο κ. Τσίρκας που επεσήμανε ότι οι διοργανωτές πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν τον αγώνα καλύτερο και για το λόγο αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή έργων στην αφετηρά για τη φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού δρομέων.

Ο κ. Καπράλος επεσήμανε ότι η ΕΟΕ εμπλέκεται με το Μαραθώνιο αφού παραχωρεί το Παναθηναϊκό στάδιο για τον τερματισμό του αγώνα και τόνισε ότι αποτελεί πλέον ένα μεγάλο δρώμενο με πάνω από 60.000 δρομείς. Εξάλλου ο κ. Ρόκκας δήλωσε ότι στον «ΟΠΑΠ είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε για 9η χρονιά χορηγοί του Μαραθωνίου, ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας».

Στο φινάλε της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Αυγενάκης πήρε τον λόγο και εμφανώς ενοχλημένος, αναφέρθηκε στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ σχετικά με το Σχέδιο του Αθλητικού Νόμου, που έχει μπει στη διαδικασία της Διαβούλευσης, ενώ καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την άρση πιστοποίησης της άδειας λειτουργίας του εργαστηρίου αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ και τόνισε χαρακτηριστικά για τις ενέργειες που θα γίνουν ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε πίσω την πιστοποίηση από τον WADA».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.