- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέγκαν Ράπινο: «Δεν κερδίζεις κύπελλα χωρίς γκέι παίκτες»
Η ηρωίδα της εθνικής γυναικών των ΗΠΑ έχει ανοίξει μέτωπο με τον Τραμπ
Η Ράπινο είναι ομοφυλόφιλη και ένα ξεχωριστό μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν φοβάται να μιλήσει.
Η Μέγκαν Ράπινο, η ηρωίδα και σκόρερ της εθνικής γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Παρισιού, είναι μια ισχυρή προσωπικότητα με άποψη και είναι διατεθειμένη να τη λέει όσο κι αν αυτή εξοργίζει κάποιους.
Η Ράπινο είναι ομοφυλόφιλη και ένα ξεχωριστό μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν φοβάται να μιλήσει. Δεν φοβάται να διεκδικήσει. Και χρησιμοποιεί την αθλητική ιδιότητά της για να βοηθήσει όσους δεν έχουν φωνή. Μετά το νικητήριο γκολ επί της Γαλλίας στα προημιτελικά της διοργάνωσης η Ράπινο ρωτήθηκε εάν την έχει επηρεάσει το γεγονός ότι μουντιάλ συμπίπτει με το μήνα του Pride. «Δεν κερδίζει πρωταθλήματα χωρίς γκέι παίκτες στην ομάδα», είπε η Αμερικανίδα. «Εμπνέομαι από ανθρώπους που σαν κι εμένα αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό. Αντλώ ενέργεια περισσότερο από αυτό και όχι από το να προσπαθώ να αποδείξω ότι οι άλλοι είναι λάθος».
Πριν από λίγες ημέρες η 33χρονη άνοιξε μέτωπο και με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ρωτήθηκε: «Αν κερδίσετε το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα επισκεφθείτε τον Λευκό Οίκο;». Η Ράπινο δεν δίστασε. Το ξεστόμισε με περίσσιο θράσος. «Δεν θα επισκεφθώ τον γαμ… Λευκό Οίκο». Τόσο απλά.
Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο από ομάδα που έχει κατακτήσει μια παγκόσμια διάκριση είναι παράδοση ετών, η οποία έχει… ξεφτίσει στα χρόνια της προεδρία Τραμπ.
“I’m not going to the fucking White House.” - @mPinoe pic.twitter.com/sz1ADG2WdT
— Eight by Eight (@8by8mag) June 25, 2019
Φυσικά ο αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε στο Twitter: «Είμαι φανατικός φίλαθλος της ομάδας των ΗΠΑ και του ποδόσφαιρου Γυναικών, αλλά η Μέγκαν θα πρέπει να κερδίσει, προτού μιλήσει. Τελείωσε τη δουλειά . Δεν έχουμε αποστείλει ακόμη πρόσκληση στη Μέγκαν ή την ομάδα, αλλά τώρα την καλώ, χάσει κερδίσει», έγραψε ο Τραμπ. Και συνέχισε: «Η Μέγκαν δεν θα έπρεπε να δείξει ασέβεια στη χώρα, τον Λευκό Οίκο, τη σημαία, ειδικά μετά από όλα όσα έχουν γίνει γι’ αυτήν και την ομάδα. Να είσαι περήφανη για τη σημαία που φοράς. Οι ΗΠΑ τα πάνε υπέροχα».
Η Ράπινο είναι μία από τις αθλήτριες που είχε ακολουθήσει τη διαμαρτυρία του αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, Κόλιν Κάπερνικ και είχε γονατίσει (όπως και εκείνος) στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε για δεύτερη φορά MVP της regular season
Αποκλείστηκε από το Madrid Open
Τι αποκάλυψε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στην πρώτη του συνέντευξη τύπου
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Τι εξετάζεται για την προσεχή διοργάνωση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Το Ηράκλειο κάηκε για τον κυπελλούχο Ελλάδας
Ο Εστεμπάν Λεπόλ, ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος, έθεσε τις προτεραιότητές του
Νίκησε με 2-0 σετ τον Ντάνιελ Μερίδα
Ο αρχηγός των «πρασίνων» τραυματίστηκε στο γόνατο
Τι δήλωσε ο άσος του Ολυμπιακού
Ποιοι θα σφυρίξουν τα παιχνίδια των «αιωνίων»
Οι δηλώσεις του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτηση στο Instagram
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.