- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αντετοκούνμπο, ο MVP του ΝΒΑ -Το ευχαριστώ στην Ελλάδα (video)
Συγκλονιστικός και συγκινητικός ο ευχαριστήριος λόγος του δακρυσμένου Γιάννη
Ο φοβερός Αντετοκούνμπο είναι ο MVP του ΝΒΑ. Συγκλονιστικός και συγκινητικός ο ευχαριστήριος λόγος του δακρυσμένου Γιάννη
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μας γέμισε όλους περηφάνια, αφού πριν από λίγο αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ! Δεν είναι ψέμα, δεν είναι λάθος. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας είναι ο κορυφαίος παίκτης του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Είναι μια τιμή που δεν έχει προηγούμενο για τον αθλητισμό μας.
Η ουσία βέβαια δεν βρίσκεται στα βραβεία, αλλά στον τρόπο και τον κόπο για να φτάσει κανείς σε αυτά. Γι’ αυτό ο Greek Freak δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που συγκλόνισε.
Τόσο για τα λόγια του όσο και για τη σπασμένη του φωνή, για τα δάκρυα αυτού και της οικογένειάς του, ειδικά τη στιγμή που αναφέρθηκε στον πατέρα του που έφυγε πρόπερσι από τη ζωή.
The 2018-19 #KiaMVP is… @Giannis_An34! #NBAAwards pic.twitter.com/kcJNji3dl8
— NBA (@NBA) June 25, 2019
Ο Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε τους πάντες, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στην οικογένειά του και έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και ευγένειας προς όλους μας.
Ο δρόμος από τα Σεπόλια προς την απόλυτη καταξίωση ήταν μακρύς, όμως διανύθηκε γρήγορα από τον Αντετοκούνμπο, που έχει κι άλλα να δώσει στο μπάσκετ και να τα πάρει πίσω σε βραβεία. «Ένα πρωτάθλημα θέλω να πάρω κάποια στιγμή» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, ευχαριστώντας τον κόσμο που ξενυχτά πολλά βράδια για να τον παρακολουθήσει και να του στείλει μηνύματα συμπαράστασης.
Μετά από το συγκλονιστικό φινάλε αυτής της μεγάλης βραδιάς, μικρή σημασία έχει που ο Γιάννης δεν τα κατάφερε στο βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, που πήγε στον Γάλλο Γκομπέρ για δεύτερη σερί χρονιά. Έτσι μόνο οι τεράστιοι Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον παραμένουν ως οι μοναδικοί που πήραν και τα δύο μεγάλα βραβεία μέσα σε μια σεζόν.
Κατά τα λοιπά, ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος (μετά τον Πάου Γκασόλ το 2002) που κατακτά το βραβείο του ρούκι της χρονιάς. Ο Σλοβένος έκανε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν στους Ντάλας Μάβερικς, κλήθηκε να παίξει ακόμη και «4άρι», αλλά τα κατάφερε μια χαρά με μέσο όρο 21,2 πόντων ανά αγώνα, 7,8 ριμπάουντ και έξι ασίστ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Yπήρξε το δεξί του χέρι στην UEFA
Ο Αϊμέν Χουσεΐν κρατήθηκε για πολύωρο έλεγχο στο αεροδρόμιο του Σικάγο
Τι είπε σε δηλώσεις του
Ακόμα ένα τεράστιο κλαμπ στο κυνήγι του Έλληνα
Απόψε το σπουδαίο ματς
Πρωταγωνιστής στο Πριγκιπάτο ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Ο ποδοσφαιριστής έφυγε στα 33 του χρόνια
Σε φιλικό της Δανίας με την Ουκρανία
Σε τελικό-θρίλερ με τον Φλάβιο Κομπόλι
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητάει τιμωρία Παναθηναϊκού και Γιαννακόπουλου από την ΔΕΑΒ
Τα φαβορί για την πρόκριση, με Ουζμπεκιστάν και ΛΔ Κονγκό να κυνηγούν την υπέρβαση
Θα είναι η τέταρτη φορά και η… τυχερή;
Οι δύο ομάδες έμειναν εκτός Μουντιάλ και ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη σεζόν 2025-26
Τι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό «μενού» των αθλητικών μεταδόσεων
Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ
Η Τενερίφη πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των πλέι οφ της Liga ACB
Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Τάσος Δουβίκας έδωσαν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο την Ιταλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.