Αθλητισμος

ISOMAN: Το τρίαθλο αποκτά νέο πρόσωπο στην Καστοριά

Οι κολυμβητές παίρνουν το αίμα τους πίσω

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_dsf0965.jpg

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου παρουσιάστηκε το 1ο TRIMORE Multisports TOUR – Kastoria που φέρνουν η TRIMORE και ο Γερμανός από τις 21 έως και τις 23 Ιουνίου

«Απόλαυση», «επιτέλους», «θα πάρουμε το αίμα μας πίσω» και «εμπειρία» είναι κάποιες από τις λέξεις και τις φράσεις που χρησιμοποίησαν οι αθλητές για να περιγράψουν το ISOMAN στην παρουσίασή του την Πέμπτη 6 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα νέο τρίαθλο που έρχεται να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα του αθλήματος, το οποίο φαίνεται να σιγόνταρε κάπως περισσότερο τους ποδηλάτες και να αδικούσε τους κολυμβητές.

Ο λόγος είναι πολύ απλά ότι ένα στάνταρ τρίαθλο αποτελείται κατά 54% από ποδήλατο, κατά 36% από τρέξιμο και μόλις κατά 10% από κολύμβηση, γεγονός που προφανώς στην Ελλάδα συχνά δημιουργούσε παράπονα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των τριαθλητών μας προέρχεται από το νερό. Το ISOMAN, λοιπόν, έρχεται να κάνει τα πράγματα δικαιότερα, αφού δίνει στο κάθε μέρος του τριάθλου από 33% - μένει 1% για τις αλλαγές των εξοπλισμών -.

Αυτό θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Καστοριά, με το 1ο TRIMORE Multisports TOUR – Kastoria 2019, που μας φέρνει η TRIMORE Multisport TOUR μαζί με τον Γερμανό για το τριήμερο από τις 21 έως και τις 23 Ιουνίου. Σε αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ISOMAN στην Sprint εκδοχή του, η οποία μεταφράζεται σε 1,4χλμ κολύμπι, 12,3χλμ ποδήλατο και 5,3χλμ τρέξιμο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα Triathlon Half Olympic και Olympic distance, XTERRA Trail running, Bike personal chronometer, Kids Triathlon και Kids Lazer Run.

oi_triathlites_eya_mpeka_kai_panagiotis_dimopoylos.jpg
Οι τριαθλητές Εύα Μπέκα και Παναγιώτης Δημόπουλος


Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, Race Director, σχολίασε για το νέο αυτό τρίαθλο: «Το ISOMAN είναι ένα νέο σπορ και μέσω αυτού φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε αναταράξεις στο χώρο του τριάθλου. Ισοσκελίζοντας τα 3 σπορ του τριάθλου (Κολύμβηση - Ποδήλατο - Τρέξιμο), το νέο αυτό σπορ δείχνει να είναι ένα «δικαιότερο» τρίαθλο, αν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι με το παραδοσιακό τρίαθλο ένας καλός κολυμβητής αδικείται. Ο ισοσκελισμός αυτός γίνεται με βάση το χρόνο που χρειάζεται ένας καλός κολυμβητής, ποδηλάτης και δρομέας για το κάθε ένα από τα σκέλη του νέου τριάθλου. Με αυξημένη πλέον τη συμμετοχή της κολύμβησης στο νέο σπορ, δείχνει να απευθύνεται με μεγαλύτερες πιθανότητες στη μεγάλη αθλητική δεξαμενή των κολυμβητών και κατ’ αυτό τον τρόπο αναμένεται να διευρύνει τους ασχολούμενους με το παραδοσιακό τρίαθλο, αφού θα έλξει και καινούριους αθλητές να ασχοληθούν με αυτό. Θα ξεκινήσουμε με την μικρότερη των αποστάσεων του ISOMAN, εκείνη του Sprint, δηλαδή 1,4χλμ κολύμπι, 12,3χλμ ποδήλατο και 5,3χλμ τρέξιμο. Σύντομα όμως το ISOMAN presented by G, θα δείξει τα δόντια του, φέρνοντας μεγαλύτερες προκλήσεις στον τριαθλητικό κόσμο. Φιλοδοξία της TRIMORE είναι, κάποια στιγμή, να θαυμάσουμε ένα ολόκληρο ISOMAN στην Ελλάδα: 11,3χλμ κολύμπι, 98,7χλμ ποδήλατο, 42,2χλμ τρέξιμο».

o_k._konstantinos_mitropapas_trimore-xterra_greece_director_kata_tin_paroysiasi_toy_isoman_present.jpg
Ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, Trimore-XTERRA Greece Director, κατά την παρουσίαση του ISOMAN present


Το πώς αισθάνονται, όμως, και οι ίδιοι οι τριαθλητές για την έλευση του ISOMAN στην Ελλάδα καταλαβαίνουμε και από σχόλια, όπως αυτά του πρωταθλητή Γιώργου Αλυφαντή και του Νίκου Σημαντήρα, με τον πρώτο να αναφέρει ότι: «Θεωρώ ενδιαφέρουσα την έννοια του ISOMAN, γιατί αφήνει το περιθώριο στον αθλητή να καταλάβει αν είναι καλύτερος στο κολύμπι ή αν οι χρόνοι του να είναι εξίσου καλοί και στα τρία αγωνίσματα. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις μας. Θεωρώ ότι στο ISOMAN θα είναι ίση η κούραση. Όλους οι αγώνες είναι μια ανάσα» και τον δεύτερο πως: «Το ISOMAN είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους κολυμβητές να ξεχωρίσουν. Είναι ένα άθλημα που οι κολυμβητές θα είναι πιο ευχαριστημένοι, γιατί μέχρι τώρα είχαν το παράπονο, ότι έπρεπε να δώσουν περισσότερη έμφαση στο ποδήλατο και το τρέξιμο».

nikos_simantiras.jpg
Νίκος Σημαντήρας


Παράλληλα με τους αγώνες, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και για τους μη αθλητές επισκέπτες του TRIMORE Multisports TOUR – Kastoria 2019, με κωπηλασία στη λίμνη, ποδηλατική βραδυπορία και ελιγμούς για παιδιά, yoga, aerobic, σκάκι, SUP experience και αναρρίχηση σε τοίχο, από την TRIMORE. Επιπλέον, για το κοινό έχει φροντίσει και ο Γερμανός όχι μόνο με pilates, yoga και yogilates, αλλά και με μία σειρά από σεμινάρια διατροφής, tech & fitness και life coaching και το G Tech Showroom με παρουσίαση όλων των προϊόντων που μπορούν να βοηθήσουν σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Ο Ηλίας Μαβίδης, μάλιστα, Υποδιευθυντής Retail Marketing Ομίλου ΟΤΕ, υπογράμμισε γιατί ο Γερμανός έχει αποφασίσει να στηρίξει το τρίαθλο: «Πιστεύουμε πως κάθε προσπάθεια μετράει, γιατί κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Είμαστε δίπλα σε όσους, αθλητές και μη, θέλουν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή, πιο αθλητικό τρόπο ζωής, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Η τεχνολογία μας βοηθά να βάλουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας, αλλά και να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ