- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αλίσα Λίου: Η μικρότερη «κυρία» των τριπλών άξελ (video)
Το 13χρονο κορίτσι-λάστιχο αποκαλύπτει τα μυστικά του καλλιτεχνικού πατινάζ
Η 13χρονη Αλίσα Λίου έγινε πρόσφατα η νεότερη σε ηλικία αθλήτρια που κατάφερε να προσγειωθεί πάνω σε δύο συνεχόμενα τριπλά άξελ στο βασικό πρόγραμμά της. Μια κίνηση που ελάχιστοι αθλητές μπορούν να φέρουν σε πέρας στο άθλημα του καλλιτεχνικού πατινάζ.
Τα τριπλά άξελ χάρισαν στην Αλίσα τον τίτλο της νεότερης σε ηλικία Αμερικανίδας πρωταθλήτριας στην κατηγορία του παιδικού πρωταθλήματος στο πατινάζ. Η Αλίσα περιμένει να περάσει ο χρόνος ώστε να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Ελπίζει επίσης να είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022.
«Δεν ανησυχώ πολύ για αυτό το κομμάτι, γιατί έχω περισσότερο χρόνο να δουλέψω τα άλματα, τις ικανότητές μου στο καθαρό πατινάζ, τις περιστροφές και φυσικά να προσπαθήσω να μάθω ακόμα περισσότερα», δήλωσε η έφηβη.
Η Γκόντι Γκοντγουίν του BBC επισκέφθηκε την 13χρονη στο προπονητικό της κέντρο στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας και η Αλίσα της έδωσε μερικά tips για να το πώς να γίνει κανείς δεινός χορευτής στον πάγο. Σύμφωνα με την Αλίσα τέσσερα είναι τα προσόντα που χρειάζεται ένας πατινέρ: Κίνηση, να ξέρεις πώς να σηματήσεις, τα άλματα και οι περιστροφές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την ιστορική αναμέτρηση στο Diamond League της Ζυρίχης
Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ
Ο Ντοκ Ρίβερς άφησε αιχμές για τον πρώην παίκτη του
Τι συμφώνησαν Μπάγερν και Τότεναμ το 2023
Ο 25χρονος τερματοφύλακας δέχεται απειλές
Ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση από την Ελληνίδα τενίστρια
Για το ματς της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή
Ποιος θα το κληρονομήσει
Όλες οι επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού
Τι δήλωσε ο Έλληνας διεθνής άσος των Βεστφαλών
Τι δήλωσε ο άσος των Γουόριορς
Ξεχώρισε αλλά δεν ήταν αρκετός ο Έλληνας άσος
Μετά τις νίκες των ΟΦΗ και Παναθηναϊκού
Ποιες ομάδες είναι στην κορυφή με το «τριφύλλι»
Πού βρίσκεται ο Ολυμπιακός και οι Κρητικοί
Τα αποτελέσματα της βραδιάς
Ακόμα μία ευρωπαϊκή νίκη για την ομάδα του Νίστρουπ
Σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του Κόντη
Πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση ως τώρα με 6 γκολ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.