Αθλητισμος

Η επιστολή του Στεφ Κάρι σε 9χρονη φαν του είναι ό,τι πιο γλυκό διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ράιλι παραπονέθηκε ότι δεν μπορεί να αγοράσει κοριτσίστικα παπούτσια

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20089872.jpg
© EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Ο Στεφ Κάρι πέρα από χαρισματικός μπασκετμπολίστας και ένας από τους κορυφαίους σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία του NBA αποδεικνύεται ότι είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Πέρα από τις δημόσιες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει στο παρελθόν κατά του Προέδρου Τραμπ για τα ρατσιστικά σχόλια του τελευταίου, ο γκαρντ των πρωταθλητών έχει σημειώσει και αρκετές πράξεις κοινωνικής ευαισθησίας με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες της λίγκας. Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Κάρι απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, όταν απάντησε στο γράμμα που του έστειλε η 9χρονη φαν του, Ράιλι.

girl-letter-shoe-sizes-riley-morrison-stephen-curry-5c010d175a7dd_700.jpg

Η μικρή φίλη του Κάρι του έστειλε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ένα γράμμα, που περιέγραφε το δράμα της. Αυτό ήταν πως όσο κι αν έψαξε για να βρει τα παπούτσια που φέρουν την υπογραφή του σταρ των Γουόριορς, ώστε να ξεκινήσει τη νέα της αθλητική χρονιά, δεν κατάφερε να τα βρει σε μοντέλο για κορίτσια. Πληγωμένη λοιπόν, δεν έχασε την ευκαιρία και έστειλε το παράπονό της στο είδωλό της.

girl-letter-shoe-sizes-riley-morrison-stephen-curry-5c00f8dbec220_700.jpg
Το γράμμα της Ράιλι στον Στεφ Κάρι

«Αγαπητέ Στέφεν Κάρι, ονομάζομαι Ράιλι (σαν και την κόρη σου), είμαι 9 χρονών και ζω στην Καλιφόρνια. Είμαι μεγάλη φαν σου και χαίρομαι κάθε φορά που παρακολουθώ αγώνες των Γουόριορς με τον μπαμπά μου. Πρόσφατα ζήτησα από τον πατέρα μου να μου πάρει τα νέα παπούτσια «Curry 5’s», για να ξεκινήσω την μπασκετική μου χρονιά. Επισκεφθήκαμε τον ιστότοπο της Under Armour και δυσαρεστημένοι παρατηρήσαμε ότι δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα παπούτσια για κορίτσια. Υπήρχαν προς πώληση μόνο σε ανδρικά. Γνωρίζω ότι στηρίζεις τις αθλήτριες, επειδή έχεις δύο κορίτσια και διοργανώνεις καμπ μόνο για κοπέλες. Ελπίζω ότι θα μπορέσεις να το φτιάξεις κάπως με την Under Armour, επειδή υπάρχουν αρκετά κορίτσια που θέλουν να φορέσουν τα νέα Curry 5’s. Με εκτίμηση, Ράιλι Μόρισον.»

Το γράμμα που δημοσιοποίησε ο πατέρας της Ράιλι, έφτασε τελικά στα χέρια του Κάρι, που δεν έμεινε ασυγκίνητος από την ιστορία του κοριτσιού και έλαβε δράση. Συγκεκριμένα, συζήτησε με την εταιρία του για το ενδεχόμενο, να κυκλοφορήσουν τα παπούτσια του και για κορίτσια και ενώ όταν έγραφε την απάντησή του, στην μικρή Ράιλι δεν τα είχε καταφέρει, εντέλει το πέτυχε. Παράλληλα, της αγόρασε ένα ζευγάρι και την προσκάλεσε στο Όκλαντ στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για να την γνωρίσει από κοντά.

«Γεια σου Ράιλι, σέβομαι ιδιαίτερα τον προβληματισμό σου και πέρασα τις τελευταίες 2 μέρες συζητώντας με την Under Armour για το πώς θα διορθωθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. Ακόμη δεν το έχουμε διορθώσει, όμως αυτό θα γίνει από στιγμή σε στιγμή. Μέχρι τότε θέλω να σιγουρευτώ ότι θα μπορείς να φοράς περήφανα τα παπούτσια μου και για αυτό σου στέλνω ένα ζευγάρι των «Curry 5’s» και σε διαβεβαιώνω ότι θα είσαι από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο που θα λάβουν και τα «Curry 6». Κλείνοντας, θέλω να σε ενημερώσω ότι ετοιμάζουμε κάτι ιδιαίτερο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και θέλω να την γιορτάσουμε μαζί. Θα σε ενημερώσω αργότερα πιο αναλυτικά, όμως σχεδίασε να έρθεις εκείνη τη νύχτα στο Όκλαντ. Εύχομαι τα καλύτερα.»

girl-letter-shoe-sizes-riley-morrison-stephen-curry-5c01031f58860_700.jpg
Τα κορίτσια μπορούν πλέον να φοράνε τα παπούτσια του σταρ των Γουόριορς

Λίγες μέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η Under Armour κυκλοφόρησε τα νέα παπούτσια του Στεφ Κάρι και στον τομέα των κοριτσιών και έτσι το όνειρο πολλών μικρών αθλητριών έγινε πραγματικότητα, χάρη στην επιμονή της Ράιλι και στην ενσυναίσθηση του 30χρονου γκαρντ, που έκλεψε την παράσταση ακόμη και εκτός παρκέ. Ο πατέρας μάλιστα της 9χρονης ευχαρίστησε δημόσια τον Κάρι, λέγοντας πως «μόλις έκανε χαρούμενο ένα μικρό κορίτσι».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ