- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΑΕΚ, η ομάδα που ξεπέρασε τις προσδοκίες
Πέντε χρόνια μετά τον υποβιβασμό στη Γ’ εθνική, έχει πετύχει περισσότερα απ’ όσα φανταζόταν
Μια πενταετία πίσω, η ΑΕΚ ετοιμαζόταν για την πιο άβολη σεζόν της ιστορίας της. Έχοντας υποβιβαστεί από τη Σούπερ Λιγκ, θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, για να σβήσει έτσι και χρέη που είχε.
Η διοίκησή της είχε εκπονήσει ένα σοβαρό και μελετημένο πλάνο, με ουσιαστικά ορίζοντα επταετίας. Ο βασικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος, ήταν η επαναφορά στη Σούπερ Λιγκ μέσα σε δύο χρόνια, κάτι που επιτεύχθηκε εύκολα.
Από ‘κει και πέρα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τους συνεργάτες του, ήλπιζα να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου και μέσα σε μια πενταετία στη Σούπερ Λιγκ, να επιστρέψει η ομάδα στους τίτλους.
Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο γρήγορα. Στην παρθενική της σεζόν μετά τον υποβιβασμό, η «Ένωση» μπόρεσε να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Τη δεύτερη βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, και την τρίτη πήρε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, ενώ παράλληλα έφτασε ως τους «16» του Γιουρόπα. Ως κερασάκι στην τούρτα, εξασφάλισε και την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα της Γ’ εθνικής έπιασε ταβάνι. Μέσα σε πέντε χρόνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έκανε όσα δεν τολμούσε κανείς να ονειρευτεί.
Τώρα μπαίνει σε μια άλλη εποχή, πιο υψηλών απαιτήσεων. Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη κάθε χρόνο να κάνει πρωταθλητισμό, όπως και να πραγματοποιεί πορείες στην Ευρώπη. Σαν την περσινή, αλλά κι αυτή που έρχεται φέτος με την πρόκριση στους ομίλους.
Ο πήχης των προσδοκιών και των απαιτήσεων θα αυξηθεί περισσότερο, αφού τη νέα χρονιά θα είναι έτοιμο το γήπεδο της ομάδας. Ο κόσμος θα το γεμίσει και περιμένει να δει μια πολύ καλή ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα πρέπει να κάνει πιο ακριβές μεταγραφές απ’ ότι μέχρι τώρα.
Αυτό είναι το ένα από τα δύο παράδοξα αυτής της ομάδας. Έχει πολύ πιο χαμηλό μπάτζετ από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ πέρυσι που πήρε το πρωτάθλημα, είχε σχεδόν το ίδιο με τον Παναθηναϊκό. Ο ιδιοκτήτης του «Δικέφαλου» αρνείται να μπει σε λογική εντυπωσιασμού, αλλά και πλειστηριασμού με αποτέλεσμα συχνά-πυκνά να υπάρχουν γκρίνιες από τους οπαδούς. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιλογές είναι προσεκτικές και η ΑΕΚ έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές της.
Το άλλο παράδοξο είναι οι καταστάσεις-θρίλερ που δημιουργεί παραδοσιακά αυτή η ομάδα. Οι οπαδοί της δεν θυμούνται από πότε έχουν να πανηγυρίσουν μια άνετη νίκη ή πρόκριση. Πάντοτε με το άγχος και με την ψυχή στο στόμα έρχονται οι επιτυχίες και οι θρίαμβοι. Κι αυτό είναι κάτι που επισημαίνουν οι οπαδοί της και έχουν συνηθίσει να ζουν μ’ αυτό. Όπως λένε, άλλωστε, και οι ίδιοι, είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xάλασε το σερί συνεχόμενων νικών
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η 18χρονη Μαρτίνε Ντάμποργκ από τη Δανία
Η έναρξή της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουνίου και ο τελικός στις 19 Ιουλίου
Ερυθρόλευκος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο βόλεϊ
«Όχι τώρα που βρήκαμε ρυθμό» - Η επική ατάκα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
Τι δήλωσε μέλος του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντιμετωπίζει προβλήματα διαρροής
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο προπονητής των Μπακς
Τι αναφέρει Αμερικανός ρεπόρτερ
Ακόμα μία άτυχη στιγμή για τον Έλληνα αστέρα
Τα «ελάφια» κέρδισαν αλλά ο Έλληνας αστέρας αποχώρησε τραυματίας
Ο greek freak διανύει τη 13η σεζόν του με τους Μπακς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.