Αθλητισμος

Το μεγαλειώδες κόλπο του γκολκίπερ της εθνικής Τυνησίας για να σπάσει το Ραμαζάνι (video)

Κάθε φορά που το κάνει η ομάδα του σκοράρει και πίνει νερό… στο όνομά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hassan_2.jpg

Πόσο εύκολο είναι να παίζεις ποδόσφαιρο νηστεύοντας; Μπορεί κανείς να τρέχει 90 λεπτά χωρίς να πίνει νερό; Αν είσαι μουσουλμάνος και έχεις υποχρεώσεις κατά τα διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού δεν έχεις άλλη επιλογή. Και νηστεύεις και παίζεις μπάλα.

Από την άλλη η εθνική ομάδα της Τυνησίας σκαρφίστηκε ένα ευφυέστατο και εντός των κανόνων κόλπο για να καταπολεμήσει την κόπωση από το Ραμαζάνι.

hassan_3.jpg


Σε δύο φιλικές αναμετρήσεις με αντίπαλο την Πορτογαλία και την Τουρκία ο τερματοφύλακας της Τυνησίας έπεσε τραυματίας, σφαδάζοντας στο γκαζόν, την ίδια ακριβώς ώρα και στιγμή: την ώρα που έδυε ο ήλιος και τελείωνε η νηστεία. Η αναμέτρηση διακόπηκε και τις δύο φορές χάρη στο Μουέζ Χασάν για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι συμπαίκτες του άρπαξαν την ευκαιρία να πιουν λίγο νερό και να τσιμπήσουν έναν δυναμωτικό χουρμά.



Και το κόλπο του γκολκίπερ απέδωσε. Από εκεί που έχανε 2-1 από τους πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογάλους η Τυνησία σκόραρε και ισοφάρισε. Το ίδιο έγινε και με αντίπαλο την Τουρκία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ