Αθλητισμος

Το ντέρμπι των αποδείξεων

ΑΕΚ και Ολυμπιακός συναντιούνται ξανά, αυτή τη φορά για το Κύπελλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2604376.jpg
EUROKINISSI

Ο τίτλος είναι κοινότοπος. Σχεδόν κάθε αγώνας είναι «παιχνίδι αποδείξεων», αλλά με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό κρίνει πολλά περισσότερα από μία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αν η «Ένωση» προκριθεί, όχι μόνο θα έχει πάρει… οριστικά τον αέρα των πρωταθλητών, αλλά παράλληλα θα ανέβει ένα ακόμη level, αυτό της διαχείρισης μεγάλων αποτελεσμάτων. Μην ξεχνάμε πως πριν από 15 μέρες πήρε 0-0 στο «Καραϊσκάκη» στον πρώτο προημιτελικό, ενώ προέρχεται από το κυριακάτικο 2-1 και την τεράστια ανατροπή των τελευταίων λεπτών.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει πως έχει σφυγμό. Άλλωστε, όλα δείχνουν πως το Κύπελλο είναι ο βασικός του στόχος, αφού είναι ήδη στο -4 από την κορυφή, ενώ κινδυνεύει άμεσα με αφαίρεση τριών βαθμών.

Αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, που οι δύο ομάδες συναντιούνται σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος. Τη σεζόν 2014-15, ήταν πάλι στα προημιτελικά. Η ΑΕΚ της Β’ κατηγορίας τότε, είχε πάρει 1-1 στον Πειραιά, αλλά στον επαναληπτικό έχασε με το γκολ-χέρι του Χάρα στο τέλος, που έφερε και τη διακοπή στο παιχνίδι. 

AEK F.C.- Ολυμπιακός 0-1 Highights - 11/3/15

Πέρυσι, στα ημιτελικά, ο «Δικέφαλος» νίκησε 2-1 εκτός έδρας και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 1-0, σ’ ένα ματς με δραματικό φινάλε, όπου ο τερματοφύλακας Ανέστης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες για καθυστέρηση στην ίδια φάση. Τότε η νίκη δεν έφτασε στον Ολυμπιακό. Σήμερα, όμως, του αρκεί και μια ισοπαλία με γκολ. 

Highlights: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 / Highlights: AEK - Olympiacos 0-1

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ