Αθλητισμος

Το ντέρμπι βάφτηκε -ξανά- πράσινο

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό, που φωνάζει για διαιτησία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4357130.jpg
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSΙ

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του επί του Ολυμπιακού (οι δύο πέρυσι) πέτυχε ο Παναθηναϊκός, με σκορ 68-61, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Μπορεί να μην υπήρχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά ήταν παιχνίδι σημαντικό για την ψυχολογία και φυσικά το γόητρο. Μπάσκετ αξιώσεων δεν παίχτηκε και απλά οι «πράσινοι» ήταν πιο σοβαροί στο τέλος και κατέκτησαν τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πέντε σουτ που δεν βρήκαν καν στεφάνι!

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ρίβερς, που πάντοτε παίζει καλά κατά του Ολυμπιακού, με 16 πόντους και έξι ριμπάουντ, πολύ καλή δουλειά έκανε ο Λεκαβίτσιους με 12 πόντους, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του Ντίνου Μήτογλου. Ο νεαρός φόργουορντ του «τριφυλλιού» αγωνίστηκε οκτώ λεπτά στο δεύτερο μέρος (σε κρίσιμο σημείο) και πέτυχε επτά πόντους με 3/3 σουτ.

Για τους ηττημένους ο Πρίντεζης έκανε νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους (4/12 σουτ) και 12 ριμπάουντ, ο Παπανικολάου είχε 11 και ο Σπανούλης 10 πόντους με ασίστ.

Σύμφωνα με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», Γιάννη Σφαιρόπουλο, «όλη η Ελλάδα είδε πώς νίκησε ο Παναθηναϊκός. Οι τρεις διαιτητές διαμόρφωσαν το παιχνίδι». Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται σε δυσχερή θέση μετά τις απανωτές ήττες της ομάδας του και το εντός έδρας ματς της Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε, είναι κομβικό.

Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟ είναι πρώτος με 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος με ρεκόρ 10-4.

West Side Story - Mambo!

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ