Αθλητισμος

Το μεταγραφικό ταμείο στη Σούπερ Λιγκ

Πόσο ενισχύθηκαν οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
miralas_-_lato_klodian_eurokinissi.jpg
EUROKINISSI/ LATO KLODIAN

Πολύ πιο έντονη από άλλες φορές ήταν η φετινή χειμερινή μεταγραφική περίοδος και ειδικά η τελευταία μέρα της, που έκρυβε εκπλήξεις και συγκινήσεις.

Από δω και στο εξής, όλες οι ομάδες θα πορευτούν με τα υπάρχοντα ρόστερ ως το τέλος της σεζόν, εκτός κι αν κάποιος θέλει να ρισκάρει αποκτώντας ελεύθερο ποδοσφαιριστή ως τις 10 Φεβρουαρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έκανε τη μεγαλύτερη μεταγραφή αποκτώντας, έστω και ως δανεικό, τον Κέβιν Μιραλάς (φωτογραφία), ο οποίος έπαιζε στην αγγλική Έβερτον. Περισσότερο για αναπληρωματικούς πήρε τους ακραίους μπακ Ιγκόρ Σίλβα, Χατζισαφί και τον Κροάτη τερματοφύλακα Ίβουσιτς.

Αντίθετα έφυγαν οι Φιγκέιρας, Μπεν, Βούκοβιτς, Εμενίκε, Καρσελά και Ζντιέλαρ. Την τελευταία μέρα οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν ένα ακόμη μεγάλο «μπαμ» (με Μπαλοτέλι, Νασρί ή Μπεν Αρφά), όμως δεν τα κατάφεραν. Επίσης, δεν πήραν ένα ακόμη δεξί μπακ που ήθελαν.

ΠΑΟΚ: Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού έβαλε στο στόχαστρο ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν πήρε κανέναν! Ούτε ο Ροντρίγκο Μολέντο, ούτε ο Δημήτρης Κουρμπέλης θέλησαν να ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη και έτσι ο Ιβάν Σαββίδης πήγε σε άλλες λύσεις. Για τη θέση του στόπερ αποκτήθηκε ένας άγνωστος Βόσνιος που λέγεται Μιχόγεβιτς, ενώ στα χαφ ο Γάλλος Μουλέν. Ούτε επιθετικό πήρε ο ΠΑΟΚ, αλλά τουλάχιστον απέκτησε έναν αριστερό μπακ, τον Αζεβέδο από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

ΑΕΚ: Δίχως να χάσει κάποιο βασικό της στέλεχος, η «Ένωση» προσπάθησε να καλύψει τα κενά των τραυματιών Μάνταλου, Γιόχανσον, με τους Μασούντ και Μοράν αντίστοιχα. Κερασάκι στην τούρτα, η μεταγραφή του αριστερού μπακ Χουλτ από τον Παναθηναϊκό λίγες μόλις ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Με τα… ψέματα συνεχίζει να πορεύεται ο ΠΑΟ. Αν και αποχώρησαν οι Τσάβες, Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ρέις, Καμπέσας, Χίλιεμαρκ και Καμπέσας, δεν συμπληρώθηκε το απαιτούμενο ποσό που ήθελε ο Αλαφούζος.

Ίσως πουληθεί τις επόμενες μέρες ο Δημήτρης Κουρμπέλης, αλλά είναι δεδομένο πως θα μείνει ως το καλοκαίρι στην ομάδα. Μέσα στην οικονομική ένδεια, οι «πράσινοι» πήραν τον αμυντικό Οικονόμου από τον Πανιώνιο και δανεικούς από τον ΠΑΟΚ τους Κάτσε και Μυστακίδη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ