Αθλητισμος

Τον έδιωξαν γιατί πήγε να «αποχαιρετήσει» τον κολλητό του φίλο

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα φεύγει από τη Λιλ γιατί ταξίδεψε δίχως άδεια, αν και είχε λόγο σοβαρό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marcelo-bielsa_5_01.jpg

Αναμφίβολα, στα 27 χρόνια που βρίσκεται στους πάγκους, ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Έχει τους δικούς του ποδοσφαιρικούς κανόνες, που άλλοτε θα πετύχουν και άλλοτε όχι. Πάντοτε βασίζεται σε περίεργα συστήματα, με πιο γνωστό το 3-3-3-1, που χρησιμοποιεί συχνά-πυκνά.

Όταν ένας σύλλογος τον προσλαμβάνει ξέρει πως οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μοιρασμένες. Αν το πλάνο του Αργεντινού προπονητή «βγει» μέσα στο γήπεδο, τότε η ομάδα θα βγάζει μάτια, όπως η Μπιλμπάο του 2011-12, που έφτασε ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που το παράτολμο πλάνο δεν βγαίνει. Όπως τώρα στη Λιλ. Toκαλοκαίρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Η γαλλική ομάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος και μετά τη νέα ήττα από την Αμιάν με 3-0, ο Μπιέλσα αποφάσισε να φύγει για τη Χιλή. Ο λόγος ήταν σοβαρός, αφού ο κολλητός του φίλος και παλιός συνεργάτης του, Λουίς Μπονίνι βρισκόταν ετοιμοθάνατος στο νοσοκομείο. Η διοίκηση της Λιλ δεν έδωσε άδεια στον Μπιέλσα, ο οποίος όμως δεν υπήρχε να περίπτωση να υπακούσει.

Πήρε το αεροπλάνο για το Σαντιάγο και πρόλαβε να δει για τελευταία φορά τον φίλο του, λίγο πριν αυτός αφήσει την τελευταία του πνοή. Επιστρέφοντας στη Γαλλία, ο Μπιέλσα έμαθε ότι είναι «τιμωρημένος» από τον σύλλογο, επειδή έκανε του… κεφαλιού του.

Επίσημη απόλυση δεν έχει πάρει στα χέρια του, αφού η αποζημίωση που πρέπει να λάβει ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Οι Γάλλοι, που είναι απογοητευμένοι από τις επιδόσεις του Μπιέλσα, βρήκαν αφορμή να τον απολύσουν, βαφτίζοντας αυτή την πολύ προσωπική στιγμή, ως «πειθαρχικό παράπτωμα». Όμως, δεν έχουν νομικό πάτημα για να γλιτώσουν την αποζημίωση…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ