Αθλητισμος

Η πρωτόγνωρη κίνηση των Λος Άντζελες Ντότζερς που δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα

Η αξία και τα συγχαρητήρια του νικημένου δίνουν δόξα στον νικητή

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
380239-784261.jpg
EPA/ADAM DAVIS

Στην Ελλάδα, ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει πάντοτε όταν χάνει μία ομάδα, ειδικά από τις λεγόμενες «μεγάλες». Πάντα φταίει κάτι. Ο διαιτητής (γνωστή καραμέλα), ο… καιρός, το αντίπαλα ball boys, η κάκιστη φιλοξενία του γηπεδούχου, ο πρωθυπουργός της χώρας, φταίνε οι πάντες. Όλοι οι ηττημένοι αποκλείουν το… ενδεχόμενο ο αντίπαλος να ήταν καλύτερος και να νίκησε δίκαια.

Γι’ αυτό έπειτα από κάθε παιχνίδι και ειδικά ντέρμπι, υπάρχει άφθονο «τρίτο ημίχρονο», με επεισόδια, γκρίνια, διαμαρτυρίες, ειρωνείες κλπ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι γνωστό πως τα πράγματα είναι πιο πολιτισμένα. Όμως ακόμη κι έτσι, η κίνηση των Λος Άντζελες Ντότζερς είναι αξιοπρόσεκτη και θα μνημονεύεται για χρόνια. Ίσως να ανοίξει περαιτέρω τον δρόμο του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα μπέιζμπολ και οι Ντότζερς έχασαν στους τελικούς από τους Χιούστον Άστρος. Η ομάδα από το LA παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου, θα μπορούσε να το επικοινωνήσει μέσω social media και η ζωή θα συνεχιζόταν.

Όμως, η διοίκηση αποφάσισε να κάνει κάτι ριζοσπαστικό. Αγόρασε μια σελίδα διαφήμιση στην εφημερίδα Houston Chronicle (της πόλης του αντιπάλου δηλαδή) και έδωσε με τον πλέον μεγαλοπρεπή -και δαπανηρό- τρόπο τα συγχαρητήρια στους Astros!

Και στην Ελλάδα έχουμε δει συλλόγους να αγοράζουν διαφημιστικό χώρο σε έντυπα, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Αλλά πάντοτε για να «φωνάξουν» για τη διαιτησία, να κράξουν ή να ειρωνευτούν αντιπάλους.

Η διαφορά κλάσης είναι εμφανής…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ