- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήλωση Γιαννακόπουλου: «Κανείς δεν βάζει ούτε ένα ευρώ»
Θεωρεί αδύνατη οποιαδήποτε λύση στο αδιέξοδο του Παναθηναϊκού
«Μη αναστρέψιμη» θεωρεί τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με επίσημη γραπτή δήλωσή του, τονίζοντας ότι κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά.
Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι κανένας «επιφανείς Παναθηναϊκούς» δεν εμφανίστηκε για να συμμετάσχει στο PAO Foundation, έστω με ένα ευρώ.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση:
«Η χθεσινή αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ’ αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ’ εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.
Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει, ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση…
Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του Συλλόγου ευελπιστεί, ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος, θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση.
Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα.
Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στην κάλυψη παλαιών χρεών.
Αυτή μου η πρόταση όπως έχω ήδη ενημερώσει δεν βρήκε ανταπόκριση.
Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών, που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό!
Πόσο μάλλον δε, όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα 'σημεία ζωής'.
Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει, ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ.
Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του…
Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση καθώς ως όφειλα εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την αναγέννηση του Συλλόγου.
Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο μηνύματα και καταγγελίες για σύγκρουση συμφερόντων
Ένας εξ αυτών μάλιστα έχασε τις αισθήσεις του για λίγα λεπτά
Η ομάδα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου
«Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η κατάσταση θα είναι ειρηνική», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA
Θρήνος στην «πράσινη» οικογένεια
Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του Έλληνα τενίστα
Πότε θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες
Μεγάλη ανατροπή για τους Γερμανούς παρά την υπερπροσπάθεια της «Βασίλισσας»
Στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχή χρονιά
Η ΑΕΚ με σπουδαία ανατροπή στο φινάλε, επικράτησε της Μπανταλόνα με 72-67 στη Sunel Arena και προκρίθηκε στο F4 του BCL
Απόψε οι αναμετρήσεις
Τι δήλωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
Τεράστια πρόκριση για τους Γάλλους
Πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για τους «ροχιμπλάνκος»
Αμετάβλητο το μοντέλο διεξαγωγής, εν αναμονή εξελίξεων από πιθανή συνεργασία με το NBA Europe
Τι δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος
Οι viral δηλώσεις του Έλληνα αστέρα των Μπακς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.