Αθλητισμος

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε αντίθετες πορείες

‘Ιδιοι στόχοι, άλλα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344051-715051.jpg

Φέτος ο Παναθηναϊκός έκανε ένα γερό λίφτινγκ στο ρόστερ του και το υλικό που διαθέτει είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρωλίγκα. Τα μπόλικα χρήματα που δαπανήθηκαν, όμως, δεν έχουν πιάσει τόπο, εκτός αν αρκεί σε κάποιον το Κύπελλο Ελλάδος. 

Το να έχεις καλούς παίκτες σε ένα ομαδικό σπορ, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Πρέπει να τους κάνεις και ομάδα. Καλή ομάδα. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν τα έχει καταφέρει και ο κόσμος του «τριφυλλιού» ανησυχεί δικαίως. Μετά την ήττα-σοκ από τη Ζαλγκίρις με 64-58, ο ΠΑΟ κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάλι καλά να λέει, που χάνουν και οι άμεσοι ανταγωνιστές του: Η Εφές, η Νταρουσάφακα, ο Ερυθρός Αστέρας... 

Η καλή ψυχολογία, το τσάγανο και το ξεκάθαρο μπασκετικό πλάνο είναι τα στοιχεία που λείπουν από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει χάσει πολλά «δικά» του παιχνίδι απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους. 

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός έχει βάλει (εφικτό) στόχο το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τα μεγαθήρια Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, και μετά το χθεσινό 81-73 κόντρα στην Νταρουσάφακα, ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πορεύεται με τον ίδιο κορμό, έχοντας κάνει πολύ λιγότερες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του απ' ότι ο Παναθηναϊκός. Ισως να διαθέτει ποιοτικά «χειρότερους» παίκτες, αλλά έχει δημιουργήσει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα τους προηγούμενους μήνες, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά η απόδοσή τους δεν επηρεάστηκε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ