Αθλητισμος

Ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ελλάδος μέσα στο ΟΑΚΑ (εικόνες, video)

Ο Kill Bill Σπανούλης πάγωσε τους «Πράσινους» με ένα μαγικό τρίποντο στα 1,9΄΄ πριν τη λήξη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129726-293428.jpg

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 12η φορά στην ιστορία του, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 82-81 μετά από δύο παρατάσεις και κάνοντας το 3-1.

image

Ήταν μια συγκλονιστική αναμέτρηση και τη νίκη χάρισε στους «ερυθρόλευκους» με buzzer beater τρίποντο, όπως και στον δεύτερο τελικό, ο αρχηγός τους, Βασίλης Σπανούλης στα 1,9΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Μετά τη λήξη του αγώνα όλο το ΟΑΚΑ αποθέωσε εν χορώ τον ανυπέρβλητο Δημήτρη Διαμαντίδη, που χθες το βράδυ έριξε την αυλαία σε μια τεράστια καριέρα.

image

Διαφήμιση για το άθλημα χαρακτήρισε την αναμέτρηση ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ για το θέμα του Σπανούλη δήλωσε ότι δεν ανησυχεί.

image

«Θέλαμε το παιχνίδι αυτό, το οποίο ήταν διαφήμιση για το άθλημα που χρειάστηκε δύο παρατάσεις. Ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ. Ασφαλώς είχαμε και τύχη σίγουρα είχαμε και τύχη κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Σημαντικό ότι πήραμε μία διαφορά στις αρχές της τρίτης περιόδου. Εκεί το πιστέψαμε ακόμα περισσότερο» δήλωσε. «Η διαχείριση ήταν δύσκολη απέναντι σε μία καυτή έδρα και μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Επίσης, η απουσία του Πρίντεζη ήταν σημαντική όπως και η απώλεια του Λοτζέσκι. Είχαμε την τύχη και την ικανότητα. Είχαμε την τελευταία επίθεση στην κανονική διάρκεια αλλά δεν ευστοχήσαμε. Στο τέλος, όταν βάζεις ένα τέτοιο μεγάλο σουτ, θες και την τύχη με το μέρος σου. Το πιο σημαντικό είναι πως πιστέψαμε μέχρι το τέλος» συνέχισε ο Σφαιρόπουλος.

image

Για τον Βασίλη Σπανούλη είπε: «Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης της ομάδας. Έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα, έναν σημαντικό ρόλο. Σίγουρα όλα τα παιδιά βοήθησαν, ο Παπανικολάου ήταν φανταστικός. Έχω ζητήσει να μείνει, το θέλει και η διοίκηση το θέλει και ο ίδιος, άρα δεν ανησυχώ».

Στο στρατόπεδο των ηττημένων ο Αργύρης Πεδουλάκης άφησε ανοιχτή κάθε πιθανότητα για το μέλλον του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. «Δεν το ξέρουμε αυτό, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Εγώ επιστρατεύτηκα, έκανα την προσπάθειά μου και θα δούμε».

Για τον τέταρτο τελικό είπε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Από τη μια είμαστε στενοχωρημένοι για τον τρόπο που χάσαμε για μια ακόμη φορά, αλλά από την άλλη είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια των παιδιών και τις συνθήκες που πάλεψαν. Η αποχώρηση του Δημήτρη είναι το πιο σημαντικό γεγονός, δεν θα είναι ίδια η επόμενη μέρα γιατί ήταν ένας άνθρωπος που έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Είναι ένας άνθρωπος που ξέραμε πως κάθε βράδυ θα είναι εκεί και θα βοηθήσει. Ο Δημήτρης είναι παράξενο που είναι Έλληνας, όπως μου είπε κάποιος ξένος. Να είναι καλά και να έχει υγεία, να είναι κοντά μας έστω και με κάποιον άλλο τρόπο».

Για το αν η διαφορά των δύο ομάδων βρισκόταν στην ενέργεια, απάντησε: «Ήταν άλλη ομάδα που έπαιξε για τόσους μήνες και άλλη έπαιξε τώρα. Η απόφαση να παίξει ο Παναθηναϊκός με οκτώ ξένους υποθήκευε το πρωτάθλημα. Επίσης, δεν είχε ο Παναθηναϊκός δύο ψηλούς να ποστάρουν τα γκαρντ. Ο Φώτσης και ο Γκιστ έκαναν μια τρομερή προσπάθεια. Υπάρχει μια αλυσιδωτή κατάσταση από την έλλειψη ψηλών. Για μένα αυτό είναι το καταλυτικό στοιχεία στη σειρά».


Φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ/Γεωργία Παναγοπούλου

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ