Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα 14 Μαρτίου γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Μαρτίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Μαρτίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποιοι γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 14 Μαρτίου γιορτάζουν οι: Βενέδικτος, Βενεδίκτη, Ευφράσιος, Ματθίλντη, Ματίλντα, Ματθίλδη. Όλες οι επιθυμίες τους, ευχές μας!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Όσιος Βενέδικτος ο εκ Νουρσίας, Άγιος Εύσχημος ή Ευσχήμων ο Ομολογητής επίσκοπος Λαμψάκου, Άγιος Αλέξανδρος, ο εν Πύδνη, Άγιοι Βασίλειος και Ευφράσιος οι Μάρτυρες, Άγιος Ευτύχιος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες, Άγιος Βονιφάτιος Επίσκοπος Ρος της Σκωτίας, Άγιοι Πέτρος και Αφροδίσιος οι Μάρτυρες, Άγιος Ροστισλάβος ο Πρίγκιπας Κιέβου και Σμολένσκ, Όσιος Θεόγνωστος ο Έλλην, Άγιος Ιωάννης του Γιούρεβιτς, Όσιος Ανδρέας εκ Ρωσίας, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου του Θεοδώρου εν Ρωσία

Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π.

Ο αριθμός π είναι μια μαθηματική σταθερά οριζόμενη ως ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο ενός κύκλου, ενώ με ακρίβεια οκτώ δεκαδικών ψηφίων είναι ίση με 3,14159265. Σε απλά ελληνικά. Αν διαιρέσουμε την περιφέρεια ενός κύκλου με τη διάμετρό του, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κύκλου, το πηλίκο που παίρνουμε, το π δηλαδή, είναι πάντα το ίδιο, 3,14159265, ή 3,14 όπως λέγεται συχνότερα. Ο αριθμός γιορτάζεται σήμερα, «Ημέρα του π», και ρεκόρ υπολογισμού των ψηφίων του π συχνά αναφέρονται σε τίτλους ειδήσεων. Αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να απομνημονεύσουν την τιμή του π με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, οδηγώντας σε ρεκόρ απομνημόνευσης πάνω από 67.000 ψηφία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.