Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
c5cjbc9srjkpysmtzfbj_dsc_7452.jpg

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Φεβρουαρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 15 Φεβρουαρίου είναι του Οσίου Ευσεβίου, άρα ευχόμαστε στον Ευσέβιο και την Ευσεβεία (Σέβη), που γιορτάζουν στις 22 Ιουνίου (Αγίου Ευσεβίου Ιερομάρτυρος), στις 7 Ιουνίου (Οσίας Σεβαστιανής θαυματουργού) και στις 24 Οκτωβρίου (Αγίας Σεβαστιανής). Όλες οι ευχές που θα λάβουν σήμερα να πραγματοποιηθούν!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος, Όσιος Ευσέβιος, Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω, Άγιος Ιωάννης Κουλακιώτης ο εν Θεσσαλονίκη, Άγιος Μαΐωρ, Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου εν τοις Διακονίσσης, Όσιος Παφνούτιος ο Έγκλειστος, Όσιος Δαλμάτιος ο εκ Σιβηρίας

Στην ελληνική μυθολογία η Ευσέβεια ήταν θεότητα, η προσωποποίηση της ευσέβειας. Οι Ορφικοί ύμνοι αποκαλούν την Ευσέβεια «μέγα όνειαρ» (= μεγάλο όφελος). Η Ευσέβεια και η Σωφροσύνη αποτελούσαν το ιδεώδες των αρχαίων Σπαρτιατών. Ο φιλόσοφος Εμπεδοκλής παρακαλεί τη Μούσα να του στείλει άρμα από την Ευσέβεια. Ιερό της θεότητας υπήρχε στη Φιλιππούπολη της Συρίας. Πάνω σε χάλκινα νομίσματα της Αλεξανδρείας των ρωμαϊκών χρόνων παριστάνεται η Ευσέβεια με τη μορφή γυναίκας που φέρει πέπλο.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.