Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου, γιορτάζει…

Να πάρεις τηλέφωνο! Ακούς!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
photo-1548073497-d2a89e40e090.jpg

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Φεβρουαρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 2 Φεβρουαρίου είναι μεγάλη γιορτινή μέρα για τους: Υπαπαντή (Υπαπαντή του Σωτήρος) και Μαρουλία, ή Μαρούλα, ή Ρούλα, ή Μάρα (Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μαρουλιανής).

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Άγιος Αγαθόδωρος, Άγιος Ιορδάνης ο εκ Τραπεζούντας, Άγιος Γαβριήλ ο Οσιομάρτυρας ο εν Κωνσταντινουπόλει, Όσιος Ευθύμιος εκ Γεωργίας, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Απεκοής, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γουμενίσσης, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Κακιάς Μέλισσας, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Υπαπαντής, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φλεβαριωτίσσης ή Λιβύης, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φλεβαριωτίσσης, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Χρυσαλινιωτίσσης, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μαρουλιανής, Σύναξη της Παναγίας της Θαλασσίτρας στην Μήλο, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπακοή», Σύναξη της Παναγίας της Καρυδιανής στο Λασίθι Κρήτης, Σύναξη της Παναγίας του Μπελώνια στην Σαντορίνη, Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στην Ερατεινή Φωκίδος, Σύναξη της Παναγίας Μεγαλομάτας στην Τήνο, Σύναξη της Παναγίας της Ατταλειώτισσας στη Καλαμωτή της Χίου, Σύναξη της Παναγίας της Αρκουδιώτισσας στα Χανιά, Σύναξη της Παναγίας της Σεϊδανάγιας στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Η Υπαπαντή είναι Δεσποτική (αφιερωμένη στον επίγειο βίο του Χριστού δηλαδή) και Θεομητορική (αφιερωμένη στην Παναγία) εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εορτάζεται η «προσφορά» του Ιησού στο Ναό από τη μητέρα του Μαρία και τον θετό του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του. Η εορτή της Υπαπαντής, ανήκει στις εορτές του δωδεκαόρτου, δηλαδή τις σημαντικότερες 12 εορτές της Εκκλησίας.

Ρα Καμπάνα Υπαπαντή σ’, αφιερωμένο!

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ