Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα, 1 Φεβρουαρίου, γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
photo-1491326831444-4e17ae8c121a.jpg

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Φεβρουαρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 1 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο Τρύφων, η Τρυφωνία, η ΦιλικητάτηΦιληκήτη). Τα όνειρά τους, οι ευχές μας!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας, Όσιος Βασίλειος Α' ο Ομολογητής Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας εκ Ναυπλίου, Όσιος Πέτρος ο εν Γαλατία, Όσιος Βενδιμιανός, Όσιος Τιμόθεος ο Ομολογητής, Άγιος Θεΐων και Δύο παιδιά, Άγιος Καρίων ο Μάρτυρας, Άγιοι Περπέτουα, Σάτυρος, Ρευκάτος, Σατουρνίλος, Σεκούνδος και Φιλικητάτη οι Μάρτυρες, Αγία Bridgit (Ιρλανδή), Όσιος Αντώνιος ο Ερημίτης, Άγιος Ηλίας ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιοι Αδριανός, Πολύευκτος, Πλάτων και Γεώργιος οι Μάρτυρες εν Μεγάροις, Άγιος Πέτρος ο Ιερομάρτυρας, Ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού του Σωτήρος Χριστού εν Αρμουλαδή, Προεόρτια της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, Άγιοι Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνης, Συμεών ο Νέος Στυλίτης και Δαβίδ ο Μοναχός

Ο Άγιος Τρύφων θεωρείται προστάτης άγιος των γεωργών και αμπελουργών. Άρα σήμερα γιορτάζουν τα αμπέλια, άρα και τα αμπελόφυλλα, άρα και τα ντολμαδάκια. Δείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ