- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Καββαθάς: 4/10 επιχειρήσεις δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα
«Το 43% των επιχειρήσεων δηλώνουν κίνδυνο λουκέτου», προειδοποιεί ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
«Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα», τονίζει ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
«Είναι σαφές ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ΄όλα, αλλά ταυτόχρονα είναι σαφές ότι για να επιβιώσει ο άνθρωπος χρειάζεται και την οικονομία της χώρας, η οποία έχει καταρρεύσει αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
«Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ δεινή θέση, η αγορά έχει χάσει περίπου 41 δις ευρώ μέσα στο 2020. Έχει δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό χρέος της τάξεως των 31 δις ευρώ και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν έχουμε ούτε τους πόρους για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως κράτος, αν η οικονομία δεν επανακινήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.
Click inside με αποστάσεις
Σημείωσε, πως θα μπορούσε να δουλέψει το λιανικό εμπόριο με click inside, με την απόσταση ενός πελάτη με τον άλλον ανά 25 τμ, που σημαίνει, όπως είπε, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως το πρόβλημα δημιουργείται από τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους κι όχι από το λιανεμπόριο, καθώς δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα στο λιανικό εμπόριο όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Ειδικά οι επιχειρήσεις ένδυσης – υπόδυσης έχουν χάσει το 50% του κύκλου των εργασιών τους», είπε και επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοί για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, κάτι που όπως είπε σημαίνει περίπου 30.000 επιχειρήσεις στις 80.000 επιχειρήσεις».
Ο κ. Καββαθάς τόνιε, τέλος, πως «πολλά εστιατόρια δεν θα ανοίξουν, που σημαίνει ότι 150.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο κυριολεκτικά, κάτι που σημαίνει ότι το κράτος θα αναλάβει να πληρώνει και τα επιδόματα ανεργίας τους», λέγοντας πως «το 43% των επιχειρήσεων δηλώνουν κίνδυνο λουκέτου. Η χώρα μας απασχολεί 453.000 εργαζόμενους και αυτοαπαασχολούμενους στην εστίαση, η οποία αποτελεί κλάδο που συμπαρασύρει πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, κάτι που αφορά πάνω από 1.000.000 εργαζόμενους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.