- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό: Κατεδαφίζονται 900 κτίρια
Κατατέθηκε η ρύθμιση για τα προκαταρκτικά έργα
Η Lamda προχωρά με δικό της κόστος σε 900 κατεδαφίσεις στο Ελληνικό. Κατατέθηκε η σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.
Τη ρύθμιση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις προκαταρκτικές εργασίες εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από τη Lamda Development, κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όπως είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή και με τηο οποίο η Lamda προχωρά με δικό της κόστος τις πρόδρομες εργασίες για έργα όπως κατεδαφίσεις, εκσκαφικά κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κτίρια που θα πρέπει να κατεδαφιστούν φτάνουν τα 900!
Η ρύθμιση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις προκαταρκτικές εργασίας εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από τον επενδυτή, τη Lamda Development, περιλαμβάνεται στο άρθρο 67 του νομοσχεδίου και αφορά όλες τις εγκαταστάσεις (κτίρια και εν γένει κτίσματα και κατασκευές) που έχουν αναγερθεί μέχρι σήμερα στο Ελληνικό και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά με σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του υπ. Ανάπτυξης που θα εκδοθούν μετά από εισήγηση της Ελληνικό ΑΕ εντός ενός μήνα από την ψήφιση του νόμου.
Οι διαπιστωτικές πράξεις επέχουν θέση άδειας κατεδάφισης με εξαίρεση συγκεκριμένα κτήρια στο Ελληνικό που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα ή διατηρούμενα. Επιπλέον, οι εν λόγω εργασίες θα διενεργηθούν πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στην Lamda Development. Οι δαπάνες για την κατεδάφιση αρκετών κτηρίων διενεργούνται «από και με δαπάνη» της Lamda, ενώ για άλλα κτήρια το κόστος θα βαρύνει την Ελληνικό ΑΕ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Τι απαντούν πηγές στα σενάρια για παράταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.