- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Eurogroup είπε «όχι» στη δόση του 1 δισ. ευρώ
«Παγώνει» η εκταμίευση όσο δεν υπάρχει πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας
«Παγώνει» η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το Eurogroup, το οποίο ολοκλήρωσε τη συζήτησή του για το θέμα της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.
Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης υποστηρίζουν ότι παραμένει προβληματική η έλλειψη νομικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και έκριναν ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει πράξει τα δέοντα για να επιστρέψουν στη χώρα τα κέρδη από τα ομόλογα SMP και ANFA.
Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης που επικαλείται το protothema.gr, οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Ισπανίας μίλησαν για έλλειψη προόδου στα εναπομείναντα προαπαιτούμενα, ιδιαίτερα στο διάδοχο νόμο Κατσέλη, με τους Γερμανούς να είναι αναμενόμενα πιο αυστηροί.
Στο Eurogroup τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, για το οποίο αναμένονται από τις ελληνικές αρχές περαιτέρω στοιχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για την αποδέσμευση των χρημάτων μετατίθεται για την άτυπη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας στις 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι, όπου θα αξιολογηθεί εκ νέου εάν η χώρα μας πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις.
Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, έκαναν κάποιες θετικές δηλώσεις για πρόοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. «Από την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτό το σημείο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», είπε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκαν ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο Γάλλος Επίτροπος για θέματα οικονομίας και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς. Ο πρώτος είπε πως απο τα 16 προαπαιτούμενα μόνο τα τρία παραμένουν ανοιχτά και γίνεται «σημαντική πρόοδος» έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το σημαντικότερο ζήτημα, ο νέος νόμος Κατσέλη και να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση «το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup». Από την πλευρά του ο Γερμανός αξιωματούχος είπε πως «έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».
Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, από την Πορτογαλία, δήλωσε πως έχει γίνει πρόοδος και θα εξεταστούν σήμερα τα επόμενα βήματα. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και την ικανοποίηση των θεσμών για την έκδοση 10ετούς ομολόγου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.