- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Eurogroup είπε «όχι» στη δόση του 1 δισ. ευρώ
«Παγώνει» η εκταμίευση όσο δεν υπάρχει πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας
«Παγώνει» η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το Eurogroup, το οποίο ολοκλήρωσε τη συζήτησή του για το θέμα της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.
Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης υποστηρίζουν ότι παραμένει προβληματική η έλλειψη νομικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και έκριναν ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει πράξει τα δέοντα για να επιστρέψουν στη χώρα τα κέρδη από τα ομόλογα SMP και ANFA.
Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης που επικαλείται το protothema.gr, οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Ισπανίας μίλησαν για έλλειψη προόδου στα εναπομείναντα προαπαιτούμενα, ιδιαίτερα στο διάδοχο νόμο Κατσέλη, με τους Γερμανούς να είναι αναμενόμενα πιο αυστηροί.
Στο Eurogroup τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, για το οποίο αναμένονται από τις ελληνικές αρχές περαιτέρω στοιχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για την αποδέσμευση των χρημάτων μετατίθεται για την άτυπη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας στις 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι, όπου θα αξιολογηθεί εκ νέου εάν η χώρα μας πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις.
Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, έκαναν κάποιες θετικές δηλώσεις για πρόοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. «Από την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτό το σημείο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», είπε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκαν ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο Γάλλος Επίτροπος για θέματα οικονομίας και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς. Ο πρώτος είπε πως απο τα 16 προαπαιτούμενα μόνο τα τρία παραμένουν ανοιχτά και γίνεται «σημαντική πρόοδος» έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το σημαντικότερο ζήτημα, ο νέος νόμος Κατσέλη και να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση «το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup». Από την πλευρά του ο Γερμανός αξιωματούχος είπε πως «έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».
Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, από την Πορτογαλία, δήλωσε πως έχει γίνει πρόοδος και θα εξεταστούν σήμερα τα επόμενα βήματα. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και την ικανοποίηση των θεσμών για την έκδοση 10ετούς ομολόγου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.