- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Όλι Ρεν βλέπει εξασθένηση της οικονομίας της ευρωζώνης
Πρόσθεσε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της νομισματικής πολιτικής
Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν μια εξασθένηση της οικονομίας της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα σε γερμανική εφημερίδα ο Όλι Ρεν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόσθεσε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της νομισματικής πολιτικής.
Η ΕΚΤ έχει δηλώσει πως έχει στόχο να διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον όλο το καλοκαίρι, όμως η θέση της αυτή συγχρονίζεται όλο και λιγότερο με τις προσδοκίες της αγοράς λόγω μιας οικονομικής επιβράδυνσης.
«Ναι, τα πιο πρόσφατα δεδομένα δείχνουν μια εξασθένηση της οικονομίας», δήλωσε στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο Ρεν, ο οποίος είναι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας.
Απέδωσε το γεγονός αυτό στην αύξηση της αβεβαιότητας εκτός ευρωζώνης, εξαιτίας για παράδειγμα της εμπορικής σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά επισήμανε επίσης την αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit, τις διαδηλώσεις στη Γαλλία, τα δημοσιονομικά ζητήματα στην Ιταλία και την επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία.
Τα σχόλιά του έγιναν πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 7 Μαρτίου, όταν οι διαμορφωτές της πολιτικής αναμένεται ότι θα μειώσουν τις προβολές τους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, καθώς η ευρωζώνη βιώνει τη μεγαλύτερη επιβράδυνσή της εδώ και μισή δεκαετία.
«Ο προσανατολισμός της νομισματικής πολιτικής μας είναι σαφής», δήλωσε ακόμη ο Ρεν. «Έχουμε πει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο μέχρι να έχουμε επιτύχει με βιώσιμο τρόπο τους στόχους της νομισματικής πολιτικής μας».
Ερωτηθείς αν η ΕΚΤ θα επιτύχει τον στόχο της για πληθωρισμό λίγο κάτω από το 2%, ο Ρεν είπε πως οι μισθολογικές αυξήσεις τους τελευταίους μήνες δεν έχουν επιδράσει πολύ στον δομικό πληθωρισμό.
«Στο τέλος της περυσινής χρονιάς φαινόταν ότι θα υπάρξει μια ισχυρότερη επιτάχυνση στον πληθωρισμό. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσο θα διαρκέσει η περίοδος της ασθενέστερης ανάπτυξης», δήλωσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.