TV + Series

The Last Dance: το καθηλωτικό ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν

Ο άνθρωπος που άλλαξε το μπάσκετ γεννήθηκε σαν σήμερα

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάικλ Τζόρνταν - Σκότι Πίπεν πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς
© Netflix

The Last Dance: Το ντοκιμαντέρ του Τζέισον Χέιρ για τον Μάικλ Τζόρνταν και τους Σικάγο Μπουλς στο Netflix - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Ευρέως αποδεκτός ως ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, κορυφαίος αθλητής του αιώνα που πέρασε και πρωταγωνιστής της πιο αξιομνημόνευτης δυναστείας του ΝΒΑ, του ανώτερου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης στον πλανήτη. Σαν σήμερα, στις 17 Φεβρουαρίου, γεννιέται το 1963 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Μάικλ Τζόρνταν, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία και την πορεία του παγκόσμιου μπάσκετ και το ανέβασε σε πρωτοφανή επίπεδα δημοτικότητας σε όλο τον κόσμο, όταν την δεκαετία του 1990 κέρδισε με την πιο ιστορική και αλησμόνητη ομάδα των Σικάγο Μπουλς, έξι πρωταθλήματα, με δύο αξέχαστα και επεισοδιακά “three peat”. Σήμερα βλέπουμε το ντοκιμαντέρ “The Last Dance” του Τζέισον Χέιρ.

Μονορούφι και σε μία καθισιά προτείνεται για θέαση, η καλύτερη (θα μας επιτρέψετε) ως τώρα σειρά του Netflix, η οποία διεισδύει σε όλες τις πτυχές μιας πολύπλοκης και μαχητικής προσωπικότητας που δεν ήθελε με τίποτα να χάνει, αλλά και το μεγαλείο ενός ώριμου και έμπειρου αθλητή που στη νίκη ήθελε να τραβήξει όλη την ομάδα μαζί του, εκεί πάνω στο αδιανόητα υψηλό επίπεδό του. Ενδιαφέροντα και λιγότερο γνωστά στοιχεία από την καριέρα του, όπως το ότι ήταν κορυφαίος αμυντικός παίκτης, κάτι ίσως διαφεύγει από τα πλήθη που τον αποθέωναν για δεκαετίες, καθώς επίσης και συγκινητικές στιγμές και υλικό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί ξανά, από όλους τους βασικούς παίκτες και παράγοντες. Εξαιρετικού βάθους έρευνα και λεπτομέρεια για όλη τη χρυσή δεκαετία της μοναδικής εκείνης ομάδας και καμάρι του Σικάγο, που υποστηρίζεται εξαιρετικά και από συνεντεύξεις με αστέρια  άλλων ομάδων αλλά και πολιτικές προσωπικότητες της εποχής.

Μια μίνι σειρά αθλητικού ντοκιμαντέρ για σεμινάριο, εφ’ όλης της ύλης και χωρίς υπεκφυγές, διπλωμένη σε δέκα απολαυστικά επεισόδια, η οποία ξεπερνά πολλάκις και πλειστάκις το όριο του μπασκετικού ενδιαφέροντος και είναι τόσο απόλυτα καθηλωτική, που όσοι δεν έχουν και δεν είχαν καμία σχέση ποτέ με κανένα άθλημα στη ζωή τους, θα τρέξουν για μια θέση στον καναπέ κι όσοι έχουν πιάσει έστω και μια φορά στην παλάμη τους την πορτοκαλί θεά, θα βάλουν τα κλάματα. Χωρίς καμία υπερβολή, αν δεν το έχεις δει ήδη, ετοιμάσου για απογείωση. Άχαστο.

Μάικλ Τζόρνταν - The Last Dance - Netflix

Η σειρά ντοκιμαντέρ “The Last Dance”είναι διαθέσιμη στο Netflix.

The Last Dance | Relive the Phenomenon | Netflix

Ο Τελευταίος Χορός (The Last Dance)

Η.Π.Α., 2020, Έγχρωμη

Ντοκιμαντέρ / Βιογραφική / Ιστορική,50’

Σκηνοθεσία: Τζέισον Χέιρ

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Τζόρνταν, Φιλ Τζάκσον, Σκότι Πίπεν, Ντένις Ρόντμαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ