Μουσικη

Οι Muse χωρούν πια μόνο στο Ολυμπιακό Στάδιο

Περιμένοντας τον «Ξανθό» θυμόμαστε τι συνέβη το 2016 στην Πλατεία Νερού

chris_kissadjekian.jpg
Χρήστος Κισατζεκιάν
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Muse στην Αθήνα το 2016
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Αναμνήσεις από τη ζωντανή εμφάνιση των Muse, στην Πλατεία Νερού, στο Ejekt Festival, το 2016, με αφορμή τη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.

Να λοιπόν και ένας πανέμορφος κεραυνός δίπλα σε όσους θέλουν παροπλισμένα τα μεταλλικά μας άλογα (βλέπε Bon Jovi) τούτες τις μέρες των σφοδρών καταιγίδων. Με το νου μας καρφωμένο σε όσες περιοχές επλήγησαν φέτος από τις καταστροφικές πυρκαγιές μην έχουμε πάλι ανένδοτες πλημμύρες, η πρόσφατη είδηση της πρωτοκαθεδρίας των Βρετανών Muse στο Ejekt Festival του 2022 ζωγράφισε γλυκό χαμογελάκι στα χείλια μας.

Τόπος; Το Ολυμπιακό μας Στάδιο παρακαλώ! Δε χωράν αλλού πια. Ημερομηνία; Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, μεσοβδόμαδα θα πεις, μα όσοι λατρεύουμε δεν πρόκειται αυτό να μας πτοήσει! Το μόνο που μπορεί να μας ζορίσει είναι οι τιμές που διαμορφώνει η παντοκρατορία του κυρίου Mathew Bellamy στις αρένες στης Υφηλίου… Μα η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε μόλις, 14 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί. Τιμές;

  • ZONE B 55 ευρώ (early bird), 58 ευρώ
  • ZONE A 90 ευρώ (early bird), 110 ευρώ
  • VIP 145 ευρώ (early bird), 175 ευρώ

Όμως δώσε προσοχή! Οι παλιοί κάτοχοι εισιτηρίων για τα EJEKT 2020 και 2021 που ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν το νέο τους εισιτήριο για το EJEKT 2022 στην ίδια κατηγορία ζώνης και τιμής με το παλιό τους εισιτήριο, θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 να μπουν στη σελίδα της Viva και να ακολουθήσουν τη διαδικασία έκδοσης του νέου τους εισιτηρίου, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Μίλησα για παντοκρατορία. Τα γεγονότα καταγράφω. Τίποτα παραπάνω. Μα δες και μόνος σου. Σε μια εποχή που όλοι όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με τα ζωντανά υπερθεάματα της σύγχρονης μουσικής αναρωτιόμασταν ποια θα είναι τα επόμενα «τεράστια ονόματα» τώρα που γέρασαν οι παλαιοί ηγεμόνες και όπου να ‘ναι, ή θα αποσυρθούν στις δάφνες τους, ή θα… αποδημήσουν, οι Muse έχουν κερδίσει μια περίοπτη θέση στην σημερινή και αυριανή πραγματικότητα. Με τη σπαθάρα τους. Από κάθε μα κάθε άποψη! Ένα και μόνο εγχείρημα από τα δεκάδες της φαρέτρας τους, το ονομαζόμενο “Enter The Stimulation” που επιχείρησαν για πρώτη φορά εδώ και λίγες μέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου, στο Μητροπολιτικό Στάδιο της Μαδρίτης. Μιλάμε για Ο,ΤΙ πιο Virtual Hi-Tech έχει συμβεί μέχρι σήμερα, μακράν!

Ναι. Η επάρατη πανδημία ήθελε κάθε διάσημο καλλιτέχνη/σχήμα να μπαίνει στο χορό της διαδικτυακής ζωντανής μετάδοσης συναυλιών. Θυμίζω μονάχα την φαντασμαγορική ιντερνετική μετάδοση της παράστασης των KISS την παραμονή της φετινής πρωτοχρονιάς από το Ντουμπάι. Όμως οι Muse το πήγαν ακόμη πιο ψηλά. Σε συνεργασία με την Stageverse μετέδωσαν -αρχικά αφιλοκερδώς- το σόου και δει, διαδραστικά, προσφέροντας στον επισκέπτη δεκαέξι οπτικές γωνίες, σε ποιότητα 6k, με 360 μοίρες θέαση! Υποκλίνομαι.

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Muse στην Αθήνα το 2016
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Φωτορεπορτάζ Ejekt 2016: Muse, Unkle, Temples, Ilia Darlin – Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, Πλατεία Νερού, Καλλιθέα

Όσοι αγαπούν, θυμούνται. Πρώτη επίσκεψη του power trio ήταν η συμμετοχή των Muse στο Rock Wave Festival του 2000. Ακολούθησε αυτή που έχω ήδη παρουσιάσει μέσα από τούτη τη στήλη, στο Ρόδον Club της οδού Μάρνη το 2002. Υπήρξε άλλη μια στο Terra Vibe της Μαλακάσας το 2007, και τέλος η εδώ τιμώμενη στα πλαίσια του ετήσιου Ejekt Festival, στην Πλατεία Νερού, Ιούλιο του 2016. Ένα εντυπωσιακότατο φινάλε για κείνο το συναυλιακό καλοκαίρι, ένα ασφυκτικό sold-out παρά τον αφόρητο καύσωνα που δικαίωσε εκατέρωθεν τη μεγαλοσύνη αυτής της μπάντας, μαζί με το «γούστο» και την αισθητική του έλληνα μουσικόφιλου.

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Muse στην Αθήνα το 2016
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Με το “Drones” κείνη τη χρονιά να πρωταγωνιστεί ως νεογέννητο, το “Psycho” δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο «κακεντρεχούς μουρμούρας» ταρακουνώντας συθέμελα τα πυρακτωμένα πλακάκια της Πλατείας. Μαζί με τα “Plug In Baby” και “Hysteria” έδωσαν κλότσο στην ανέμη και το ζωντανό μας παραμύθι κατρακύλησε με κρότο. Στο "Starlight” σχεδόν όλοι τραγουδούσαν. Όσο για τον επίλογο του κυρίως προγράμματος, η τεχνολογία αιχμής του τιτάνιου video wall στα μετόπισθεν έβγαλε στο λεπτό τα «λεφτά» της στο άκουσμα του “The Globalist”. Σε βαθμό μαγικό. Όσο για την «παράταση», για το encore, τα “Uprising”, “Mercy” και “Knights Of Cydonia”, συμπλήρωσαν καίρια τα ενενήντα λεπτά φαντασμαγορίας.

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Muse στην Αθήνα το 2016
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Εν αναμονή λοιπόν. Γενικώς και ειδικώς. Καλή αντάμωση, με δαύτους μα και μεταξύ μας, αισίως και σε χώρους κλειστούς, χειμερινούς.

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Muse στην Αθήνα το 2016
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Muse στην Αθήνα το 2016
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Muse στην Αθήνα το 2016
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Muse στην Αθήνα το 2016
© Χρήστος Κισατζεκιάν

Set List

  • Drill Sergeant
  • Psycho
  • Plug In Baby
  • Hysteria
  • Butterflies & Hurricanes
  • Bliss
  • The 2nd Law: Isolated System
  • The Handler
  • Supermassive Black Hole
  • Madness
  • Dead Inside
  • Starlight
  • Time Is Running Out
  • The Globalist
  • Drones

Encore

  • Uprising
  • Mercy
  • Knights of Cydonia

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ