Κινηματογραφος

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, William Hurt

Σε ηλικία 71 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο William Hurt
Πέθανε ο William Hurt © EPA

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός ηθοποιός William Hurt, βραβευμένος με Όσκαρ για «Το φιλί της γυναίκας αράχνης».

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο βραβευμένος με Όσκαρ για το «Kiss of the Spider Woman» του 1985, ηθοποιός William Hurt.

O Hurt είχε προταθεί τέσσερις φορές για βραβείο Όσκαρ, μεταξύ άλλων δυο φορές για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου με τα «Broadcast News» και «Children of a Lesser God» αλλά και Β' Ανδρικού για το «A History of Violence».

 

Body Heat~Ice Scene~Kathleen Turner~William Hurt

 

Το χρυσό αγαλματίδιο το κέρδισε, ωστόσο, για το «Kiss of the Spider Woman» (Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης), στο οποίο είχε υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που μοιράζεται ένα κελί με έναν πολιτικό κρατούμενο στη Βραζιλία. 

Πιο πρόσφατη κινηματογραφική του απόπειρα ήταν για το Marvel Cinematic Universe, όπου υποδύθηκε τον Thaddeus Ross στο «The Incredible Hulk» του 2008. Αργότερα επανέλαβε τον ρόλο στα «Captain America: Civil War», «Avengers: Infinity War», «Avengers: Endgame» και «Black Widow».

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια Hurt θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και οσκαρικού ηθοποιού, τη 13η Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τα 72α γενέθλιά του», ανέφερε ανακοίνωση του γιου του Γουίλ που αναπαρήγαγαν μέσα ενημέρωσης. «Πέθανε ειρηνικά, πλαισιωμένος από την οικογένειά του, από φυσικά αίτια», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τον Μάιο του 2018, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο, πάντως ο γιος του δεν διευκρίνισε εάν αυτή ήταν η αιτία του θανάτου του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ