Κινηματογραφος

«Αφανείς Ηρωίδες»: σπάζοντας επαγγελματικά & κοινωνικά στερεότυπα

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Hidden Figures» του Τίοντορ Μέλφι

Τι Να Δω Σήμερα: «Hidden Figures» του Τίοντορ Μέλφι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Από τις σημαντικότερες διεθνείς ημέρες η σημερινή, για την συμπερίληψη των γυναικών και τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των φύλων στην επιστήμη, σε σχέση και με το απογοητευτικό ποσοστό του κάτω από 30% των ερευνητών να είναι γυναίκες παγκοσμίως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σήμερα τιμούμε τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Αφανείς Ηρωίδες» του Τίοντορ Μέλφι.

Hidden Figures | Teaser Trailer [HD] | 20th Century FOX

Η Κάθριν (Ταράτζι Π. Χένσον), η Ντόροθι (Οκτάβια Σπένσερ) και η Μέρι (Τζανέλ Μονέ) είναι τρεις Αφροαμερικανές μαθηματικοί, οι οποίες εργάζονται στη NASA το 1961 και προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις των πυρετωδών εργασιών του διαστημικού προγράμματος το οποίο φιλοδοξεί να στείλει για πρώτη φορά τον άνθρωπο στο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα είναι δέκτες του ανοιχτά διπλού διαχωρισμού λόγω της φυλής και του φύλου τους.

Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορία τριών Αφροαμερικανίδων που έγραψαν ιστορία η κάθε μία στον τομέα της, σπάζοντας επαγγελματικά και κοινωνικά στερεότυπα σε σχέση με το φύλο και το χρώμα το δέρματός τους, στο ανδροκρατούμενο και «λευκό» περιβάλλον της NASA, κατά τη διάρκεια της νευραλγικής και πολωμένης περιόδου της κούρσας για την κατάκτηση του διαστήματος από τις δύο υπερδυνάμεις του κόσμου, την δεκαετία του ‘60. Μπορείς να καταφέρεις ό,τι βάλει ο νους σου και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, απλά καμιά φορά πρέπει να είσαι η πρώτη που θα το επιτύχει, μοιάζει να μας λέει η αναπόφευκτα πιασμένη από κάποια κλισέ και ίσως λίγο πιο μελοδραματική σε σημεία, συμπαθητική και ιστορικά σημαντική ταινία.

hd-wallpaper-hidden-figures-2016-hidden-figures-movie-poster.jpg

Η ταινία «Αφανείς Ηρωίδες» είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και Netflix.

Αφανείς Ηρωίδες (Hidden Figures)

  • Η.Π.Α., 2016, Έγχρωμη
  • Δράμα / Βιογραφική / Ιστορική, 127’
  • Σκηνοθεσία: Τίοντορ Μέλφι
  • Σενάριο: Τίοντορ Μέλφι, Άλισον Σρέντερ
  • Πρωταγωνιστούν: Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μονέ, Κέβιν Κόστνερ, Κίρστεν Ντανστ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ