Κινηματογραφος

Ετοιμάζεται το σίκουελ του «The Social Network» από τον Ααρών Σόρκιν

Με επίκεντρο την πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με μαύρο παλτό δίπλα σε άνδρα με καφέ ζακέτα
Ο Ααρών Σόρκιν ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω στο σίκουελ του The Social Network © Facebook / The Social Network Movie

Ετοιμάζεται το σίκουελ του «The Social Network» από τον Ααρών Σόρκιν με επίκεντρο την πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook

Σίκουελ του «The Social Network», μια από τις καλύτερες ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ, φαίνεται πως ετοιμάζει ο Ααρών Σόρκιν το οποίο θα επικεντρώνεται περισσότερο στη πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook, δηλαδή στην επιρροή του πάνω στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής.

The Social Network #2 Movie CLIP - Does She Have a Boyfriend? (2010) HD

Ο Ααρών Σόρκιν ετοιμάζει το σίκουελ του «The Social Network»

Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που το «The Social Network» του Ντέιβιντ Φίντσερ έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες κερδίζοντας τρία βραβεία Όσκαρ, ανάμεσά τους κι εκείνου του «Διασκευασμένου Σεναρίου» για το Ααρών Σόρκιν.

Για τον Σόρκιν ωστόσο, αυτή η ιστορία φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει μιας και σκέφτεται να γράψει σύντομα ένα σίκουελ για την ταινία, το οποίο θα επικεντρώνεται περισσότερο στη πιο σκοτεινή κληρονομιά του Facebook, δηλαδή στην επιρροή του πάνω στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος όταν βρέθηκε προσκεκλημένος στο podcast του Μάθιου Μπελόνι «The Town» απαντώντας πως «ναι γράφω γι' αυτό» όταν ρωτήθηκε πώς τα social media έχουν επηρεάσει τη δημοκρατία τα τελευταία χρόνια.

Ο Ααρών Σόρκιν
Ο Ααρών Σόρκιν © ΕΡΑ/JASON SZENES

Ααρών Σόρκιν: Κατηγορώ το Facebook για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου

«Κατηγορώ το Facebook για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου». Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα συνδέσει το Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ με την εισβολή στο κτίριο του Αμερικάνικου Καπιτωλίου, ο Σόρκιν απάντησε αμέσως πως «θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο για να το ανακαλύψετε».

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής ρώτησε εάν πράγματι γράφει μια ταινία για αυτό, στο οποίο ο Σόρκιν απάντησε: «Προσπαθώ, το Facebook συντονίζει, μεταξύ άλλων, τον αλγόριθμό του για να προωθήσει όσο το δυνατόν πιο διχαστικό υλικό. Επειδή αυτό είναι που θα αυξήσει την δραστηριότητα. Αυτό είναι που θα σας οδηγήσει σε - αυτό που λένε μέσα στο Facebook - το άπειρο scrolling. Υποτίθεται ότι υπάρχει μια συνεχής ένταση στο Facebook μεταξύ ανάπτυξης και ακεραιότητας. Δεν υπάρχει».

Συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχει απλώς ανάπτυξη. Εάν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξυπνήσει αύριο το πρωί και συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να αγοράσεις για 120 δις δολάρια που δεν μπορείς να αγοράσεις για 119 δις δολάρια, θα πει τι θα λέγατε αν βγάλω λίγο λιγότερα χρήματα; Θα αυξήσω την ακεραιότητα και θα μειώσω την ανάπτυξη».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξή του Ααρών Σόρκιν παρακάτω:

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.